Τυφώνας Μαρία: Πατέρας κινδύνευσε 4 φορές να πνιγεί για να σώσει τα κατοικίδιά του

Τυφώνας Μαρία: Πατέρας κινδύνευσε 4 φορές να πνιγεί για να σώσει τα κατοικίδιά του
Sam Speights tries to hold back tears while holding his dogs and surveying the damage to his home in the wake of Hurricane Harvey, Sunday, Aug. 27, 2017, in Rockport, Texas. Speights tried to stay in his home during the storm but had to move to other shelter after his home lost its roof and back wall. (AP Photo/Eric Gay) AP

Το ζευγάρι επέλεξε να στείλει τα δυο παιδιά του σε ένα φιλικό σπίτι, και οι ίδιοι να μείνουν πίσω προκειμένου να προσέχουν τα επτά σκυλιά και τις οκτώ γάτες τους

Μια σοκαριστική ανθρώπινη ιστορία έρχεται στο “φως” από το Πουέρτο Ρίκο, που απειλείται με ανθρωπιστική κρίση μετά το σαρωτικό πέρασμα του τυφώνα Μαρία.

Ο Gary Rosario, 49 ετών και η σύζυγός του Sandra Harasimowicz υποτίμησαν όπως παραδέχονται την επικινδυνότητα του τυφώνα και επέλεξαν να στείλουν τα δυο παιδιά τους σε ένα φιλικό σπίτι, και οι ίδιοι να μείνουν πίσω προκειμένου να προσέχουν τα επτά σκυλιά και τις οκτώ γάτες της οικογένειας.

Όταν ο τυφώνας Μαρία χτύπησε τη συνοικία τους, το σπίτι τους πλημμύρισε και η στάθμη του νερού έφτασε μέχρι το ταβάνι. Η 42χρονη με καταγωγή από την Πολωνία και ο άντρας της αναγκάστηκαν να σκαρφαλώσουν μαζί με τα κατοικίδιά τους στην ταράτσα ενός γειτονικού σπιτιού, όπου παρέμειναν εγκλωβισμένοι για ώρες, βλέποντας τη γειτονιά τους να μετατρέπεται σε μια λίμνη λάσπης.

Κάποια από τα τρομαγμένα ζώα γλίστρησαν και έπεσαν στο νερό, με τον θαρραλέο 49χρονο να καταφέρνει να τα σώζει κάθε φορά θέτοντας σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή του. Όπως αναφέρει η Harasimowicz, χρειάστηκε τουλάχιστον τέσσερις φορές να επέμβει ο άντρας της, βουτώντας στα ερμητικά νερά για να ανασύρει κάποιο από τα ζώα.

“Νόμιζα ότι θα τον χάσω. Αγαπάει απίστευτα τα ζώα» δήλωσε η 42χρονη. “Είπα ‘αυτό είναι, χάνω τα ζώα και χάνω τον σύζυγό μου”.

Τελικώς η περιπέτεια του ζευγαριού είχε αίσιο τέλος και όπως τονίζουν, μετά τα όσα πέρασαν στη δίνη του τυφώνα, σκοπεύουν να μετακομίσουν στην Πολωνία. “Ποτέ ξανά. Τελείωσε (το Πουέρτο Ρίκο) για μένα” υπογραμμίζει η  Harasimowicz.

(Με πληροφορίες από Reuters, φωτογραφία αρχείου: AP / Eric Gay)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα