Τυφώνας Μαρία: Στα πρόθυρα ανθρωπιστικής κρίσης το Πουέρτο Ρίκο

Τυφώνας Μαρία: Στα πρόθυρα ανθρωπιστικής κρίσης το Πουέρτο Ρίκο
Jose Garcia Vicente walks through rubble of his destroyed home, in the aftermath of Hurricane Maria, in Aibonito, Puerto Rico, Monday, Sept. 25, 2017. The U.S. ramped up its response Monday to the humanitarian crisis in Puerto Rico while the Trump administration sought to blunt criticism that its response to Hurricane Maria has fallen short of it efforts in Texas and Florida after the recent hurricanes there. (AP Photo/Gerald Herbert) AP / Gerald Herbert

Μακριά από την πρωτεύουσα Σαν Χουάν, οι κάτοικοι παραμένουν απομονωμένοι, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και επικοινωνίες. Σοκάρει βίντεο που δείχνει το μέγεθος των καταστροφών

Εκατομμύρια άνθρωποι στο Πουέρτο Ρίκο παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, μετά το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Μαρία.

Μακριά από την πρωτεύουσα Σαν Χουάν, οι κάτοικοι παραμένουν απομονωμένοι, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και επικοινωνίες. Πιστεύεται πως οι υποδομές αυτές θα χρειαστούν εβδομάδες για να αποκατασταθούν. Σε έλλειψη είναι επίσης τα φάρμακα και το καθαρό νερό.

Ο κυβερνήτης του νησιού Ricardo Rossello προειδοποίησε για «ανθρωπιστική κρίση» και ζήτησε περισσότερη βοήθεια:«Το Πουέρτο Ρίκο είναι μέρος των Ηνωμένων Πολιτειών και πρέπει γρήγορα να αναλάβουμε δράση. Η καταστροφή είναι τεράστια» τόνισε και προειδοποίησε ότι η αδυναμία των πολιτικών να αντιμετωπίσουν την έλλειψη πόρων μπορεί να προκαλέσει «έξοδο» των Πορτορικανών, οι οποίοι θα μετακινηθούν προς τις ΗΠΑ.

Στο νησί έχει τεθεί σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 19.00 έως τις 05.00 το πρωί προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν βανδαλισμοί και λεηλασίες. Παράλληλα, οι τοπικές αρχές έχουν δώσει προτεραιότητα στην επαναλειτουργία λιμανιών και αεροδρομίων. Σημειώνεται ότι η πρόσβαση είναι σε πολλά μέρη δύσκολη καθώς το οδικό δίκτυο έχει καταστραφεί και γέφυρες έχουν καταρρεύσει.

Δείτε βίντεο του ABC με εικόνες καταστροφής στο νησί Δομινίκα μετά το σαρωτικό πέρασμα του τυφώνα:

(Φωτό: AP / Gerald Herbert)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα