Τζόνι Χάλιντεϊ: Ανεπιθύμητη η Μαρίν Λε Πεν στις εκδηλώσεις μνήμης

Τζόνι Χάλιντεϊ: Ανεπιθύμητη η Μαρίν Λε Πεν στις εκδηλώσεις μνήμης
French far-right Front National Party President Marine Le Pen arrives for a meeting with French President Emmanuel Macron at the Elysee Palace, in Paris, France, Tuesday, Nov. 21, 2017. (AP Photo/Francois Mori) AP

Η οικογένεια του τραγουδιστή αντιτάχθηκε στην παρουσία της προέδρου των Γάλλων εθνικιστών στις εκδηλώσεις για το τελευταίο αντίο στον μεγάλο σταρ

Την περασμένη Τετάρτη, η Μαρίν Λε Πεν δήλωσε πως θα παραστεί στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από το γαλλικό κράτος προς τιμή του Τζόνι Χάλιντεϊ, που έφυγε από τη ζωή την περασμένη εβδομάδα. Ωστόσο, σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, οι συγγενείς του ροκ σταρ αντιτάχθηκαν στην παρουσία της επικεφαλής της ακροδεξιάς.

Προσβεβλημένη η Μαρίν Λε Πεν φέρεται να απάντησε: “Αυτή η άρνηση απευθύνεται και στους ψηφοφόρους μου;. Γιατί είναι πολλοί και αποτελούν μέρος της κοινής γνώμης που στήριξε τον Χάλιντεϊ σε όλη του την καριέρα”. Σύμφωνα με πηγή από το “Εθνικό Μέτωπο” το κόμμα της Γαλλίδας πολιτικού, η Μαρίν Λε Πεν είχε λάβει επίσημη πρόσκληση για το γεγονός.

Στο ίδιο μήκος κύματος και άλλοι εκπρόσωποι της γαλλικής ακροδεξιάς επιτέθηκαν στην οικογένεια του εκλιπόντος από το twitter, τονίζοντας πως μπορεί να μην είναι επιθυμητή η Λε Πεν, ωστόσο είναι αποδεκτά τα χρήματα των εκατομμυρίων ψηφοφόρων της.Άλλος εκπρόσωπος του “Εθνικού Μετώπου” τόνιζε πως οι συγγενείς του τραγουδιστή δεν κατανοούν πως αυτή η Γαλλία που “αγάπησε τόσο τον Τζόνι Χάλιντεϊ ψήφισαν μαζικά για την Μαρίν, τη Γαλλία που πραγματικά ανήκει στο λαό”.

Η πόλη του Παρισιού δεν ξέχασε το αγαπημένο τέκνο της Γαλλίας. “Ευχαριστούμε Τζόνι” γράφει από το βράδυ της Παρασκευής ένα μήνυμα στον Πύργο του Άιφελ και στην πρόσοψη του Μπερσί, όπου είχε δώσει πολλές συναυλίες.

Συγκεντρώσεις μοτοσικλετιστών είναι προγραμματισμένες για σήμερα και σε άλλες πόλεις της Γαλλίας, Τραγούδια του Χαλιντέι θα ακουστούν επίσης στην έναρξη όλων των ποδοσφαιρικών αγώνων, αυτό το Σαββατοκύριακο.

The hearse carrying the casket of French rock star Johnny Hallyday arrives at the Arc de Triomphe before rolling down the Champs Elysees avenue during a funeral procession, in Paris, France, Saturday, Dec. 9, 2017. France is bidding farewell to its biggest rock star, honoring Johnny Hallyday with an exceptional funeral procession down the Champs-Elysees, a presidential speech and a motorcycle parade all under intense security. (AP Photo/Kamil Zihnioglu) AP

 

Ο Τζόνι Χαλιντέι θα ενταφιαστεί την Δευτέρα στο νησάκι Άγιος Βαρθολομαίος των Αντιλλών, όπου διατηρούσε μια εξοχική κατοικία που την αγαπούσε πολύ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα