Τζορτζ Μπους: Αυτό που μου λείπει περισσότερο από το Λευκό Οίκο είναι να είμαι αρχιστράτηγος

Τζορτζ Μπους: Αυτό που μου λείπει περισσότερο από το Λευκό Οίκο είναι να είμαι αρχιστράτηγος

Ο πρώην πρόεδρος της Αμερικής υπεραμύνθηκε των επιλογών του στον πόλεμο του Ιρακ, ενώ αναφέρθηκε στους νεκρούς της περιόδου ως "αυξανόμενες απώλειες" που διάβρωναν την υποστήριξη της αμερικανική κοινής γνώμης στο ζήτημα του πολέμου

Ο Τζοτζ Μπους ο νεότερος μίλησε την Παρασκευή για την απόφαση Ομπάμα να ενισχύσει τις αμερικανικές δυνάμεις στο Ιράκ, απέναντι στο ισλαμικό κράτος. Ο ίδιος προτείνει μάχιμες ομάδες και στρατεύματα σε αντίθεση με την επιλογή της διοίκησης Ομπάμα οι Αμερικανοί στρατιωτικοί να διατηρούν συμβουλευτικό και βοηθητικό ρόλο, παράλληλα με επιλεγμένες αεροπορικές επιδρομές ενάντια σε στόχους του ISIS.

"Η θέση μου ήταν πάντα πως έχεις ανάγκη από αρβύλες στο έδαφος" ανέφερε στη συνέντευξή του. Με αφορμή το θέμα, ο Μπους αναφέρθηκε στη "δύσκολη απόφαση" που έπρεπε εκείνος να πάρει ως πρόεδρος και η οποία προέβλεπε τον διπλασιασμό των αμερικανικών στρατευμάτων στο Ιράκ που έβρισκε αντίσταση σε "αυξανόμενες απώλειες και στην ολοένα και διαβρούμενη υποστήριξη της κοινής γνώμης στον πόλεμο".

Η ιστορία θα δείξει πως η Αλ Κάιντα στο Ιράκ νικήθηκε

Παρά το χάος που επικρατεί στο Ιράκ και τη συνεχόμενη αρπαγή εδαφών από το Ισλαμικό Κράτος, ο Τζορτζ Μπους θεωρεί τον πόλεμο στην περιοχή νικητήριο για την Αμερική. "Νομίζω η ιστορία θα δείξει πως η Αλ Κάιντα στο Ιράκ νικήθηκε" ανέφερε, παρά το γεγονός πως κατά την άποψή του "Αλ Κάιντα και Isis είναι ένα και το αυτό πράγμα".

"Εγώ επέλεξα το δρόμο των επίγειων στρατευμάτων. Να δούμε αν η τωρινή κυβέρνηση θα προσαρμοστεί στην πραγματικότητα" σημείωσε ο πρώην πρόεδρος που δεν έκρυψε πως εκείνο που του λείπει περισσότερο από την περίοδο που βρισκόταν στον Λευκό Οίκο είναι ο στρατός. "Όταν είσαι αρχιστράτηγος, την εποχή που ήμουν εγώ, όταν τους βάζεις σε πλείστες πολεμικές επιχειρήσεις, αναπτύσεις έναν ιδιαίτερο δεσμό, όχι μόνο με το στρατό αλλά και με τις οικογένειές τους".

Πηγή: thehill

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ομπάμα εναντίον ISIS: Εντολή για αποστολή 450 Αμερικανών στρατιωτών στο Ιράκ

ADVERTISING

SHARE: