Uber: Η μάχη του Λονδίνου

Uber: Η μάχη του Λονδίνου
Πινακίδα της εταιρίας UBER στις ΗΠΑ AP

Ο διευθύνων σύμβουλος της Uber, Ντάρα Χοσροουσάχι, πρόκειται να συναντήσει τον επίτροπο Μεταφορών του Λονδίνου (Tfl), Μάικ Μπράουν, την Τρίτη, σε μια προσπάθεια της εταιρίας μίσθωσης οχημάτων με οδηγό να διατηρήσει την άδειά της στη βρετανική πρωτεύουσα

Η Uber Technologies, η οποία έχει φτάσει να αποτιμάται γύρω στα 70 δισεκ. δολάρια, με επενδυτές όπως  η Goldman Sachs, έχει περιθώριο έως τις 13 Οκτωβρίου να εφεσιβάλλει την απόφαση για την μη ανανέωση της άδειας λειτουργίας της στο Λονδίνο. Αξιωματούχοι της TfL θα αξιολογήσουν στη συνέχεια την προσφυγή για να αποφασίσουν εάν θα επικυρώσουν ή θα ανατρέψουν την απόφαση για την αφαίρεση της άδειας.

Η TfL κρίνει ότι η Uber δεν είναι πλέον σε θέση να λειτουργεί στην αγγλική πρωτεύουσα, επικαλούμενη την στάση της εταιρίας στον τρόπο καταγγελίας σοβαρών ποινικών αδικημάτων, τα οποία διαπράττουν ή γίνονται μάρτυρες οι οδηγοί της, αλλά και στον τρόπο που ελέγχεται το ποινικό μητρώο των οδηγών.

Η απόφαση να αφαιρεθεί η άδεια της Uber έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις  στο Λονδίνο, τόσο από τους οδηγούς όσο και στους πελάτες. Πάνω από 800.000 άτομα υπέγραψαν κείμενο διαμαρτυρίας κατά της απόφασης. Χαρακτηριστικά η πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, δήλωσε, χθες,  ότι μια τέτοιου είδους “καθολική απαγόρευση” είναι “δυσανάλογη” συμπληρώνοντας ότι οι ανησυχίες για την ασφάλεια πρέπει να αρθούν.

Η Uber ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει κατά της απόφασης της TfL αλλά και ότι θα προχωρήσει σε βελτιώσεις προκειμένου να κρατήσει στους δρόμους του Λονδίνου τους 40.000 οδηγούς της. Η εταιρία μπορεί να λειτουργεί όσο είναι σε εξέλιξη η διαδικασία της προσφυγής, κάτι που μπορεί να διαρκέσει μήνες.

[Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ]

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα