Β. Κορέα: Τρεις ανώτατοι στρατιωτικοί απολύθηκαν εν όψει της συνόδου Κιμ-Τραμπ

Β. Κορέα: Τρεις ανώτατοι στρατιωτικοί απολύθηκαν εν όψει της συνόδου Κιμ-Τραμπ
O ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν Korean Central News Agency

Για δυσαρέσκεια στα ανώτερα κλιμάκια του βορειοκορεατικού στρατού, εν όψει της συνάντησης Κιμ Γιονγκ Ουν και Ντόναλντ Τραμπ, κάνουν λόγο αναλυτές

Τρεις κορυφαίοι βορειοκορεάτες στρατιωτικοί απαλλάχθηκαν των καθηκόντων τους, σε μία κίνηση που μεταφράζεται ως απόπειρα του ηγέτη της Βορείου Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν να σταματήσει η όποια δυσφορία ενόψει της συνάντησής του με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στις 12 του μηνός στην Σιγκαπούρη.

Την είδηση δημοσίευσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Γιονχάπ, ενώ αξιωματούχοι των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίοι την σχολίασαν, ανέφεραν πως πιθανόν να υπήρξε δυσαρέσκεια στον βορειοκορεατικό στρατό για τις κινήσεις προσέγγισεις του Κιμ με τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ και ότι πιθανόν, ο βορειοκορεάτης ηγέτης θέλει να διασφαλίσει πως ενδεχόμενη συμφωνία με τον Τραμπ δεν θα αντιμετωπίσει αντιδράσεις στην Β. Κορέα.

Αναλυτές εκτιμούν πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν προτίθεται να χρησιμοποιήσει την επερχόμενη σύνοδο ως μοχλό πίεσης, προκειμένου να απαλλαγεί από τους σκληροπυρηνικούς στο εσωτερικό της χώρας του, ενώ επίσης θεωρείται πιθανό, η σύνοδος να κατέστησε επισφαλή την κυριαρχία του, οδηγώντας τον να μετακινήσει ανθρώπους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα