“Βάι, βάι, βάι, πολύ του πάει”: Όλο το παρασκήνιο για την εμφάνιση Ερντογάν με στολή παραλλαγής

“Βάι, βάι, βάι, πολύ του πάει”: Όλο το παρασκήνιο για την εμφάνιση Ερντογάν με στολή παραλλαγής
Ο Τούρκος πρόεδρος με στρατιωτική "παραλλαγή" twitter

Ο Τούρκος πρόεδρος ντύθηκε στα... χακί, σε μία κίνηση που συζητήθηκε πολύ σε Τουρκία και Ελλάδα. Η επιλογή του ήταν κάθε άλλο παρά τυχαία, συνοδεύεται από πλούσιο παρασκήνιο, ενώ η στολή παραλλαγής ράφτηκε ειδικά στα μέτρα του.

Η εμφάνιση του Ταγίπ Ερντογάν στην Αντιόχεια, με στολή παραλλαγής, το περασμένο Σαββατοκύριακο συζητήθηκε πολύ έντονα, τόσο λόγο των δηλώσεών του, όσο και λόγω των συμβολισμών που τη συνόδευαν.

Πρόκειται για μία κίνηση με έντονο παρασκήνιο, όπως υποστηρίζει η δημοσιογράφος Χαντέ Φιράτ, η γυναίκα που έβγαλε στον “αέρα” τον Ερντογάν στην περίφημη πια παρέμβασή του μέσω “facetime” την νύχτα της απόπειρας πραξικοπήματος και η οποία πλέον τον συνοδεύει σε πολλά από τα ταξίδια του.

Σύμφωνα λοιπόν με την Χαντέ Φιράτ, ο “Σουλτάνος” επέλεξε να εμφανιστεί με παραλλαγή και λόγω του ότι φέρει τον τίτρλο του «αρχιστράτηγου» (και θα μιλούσε σε στρατιωτικό ακροατήριο) αλλά και για να στείλει μήνυμα στους αντιπάλους του στο Αφρίν.

Η δημοσιογράφος αναφέρει ότι η στολή ράφτηκε ειδικά για τον Τούρκο πρόεδρο, κατόπιν παραγγελίας και αφού είχαν πάρει τα μέτρα του, ενώ στο στήθος αναγράφει το όνομά του, στο δεξί χέρι έχει τουρκική σημαία και στο αριστερό το σήμα της τουρκικής προεδρίας.

Η εμφάνιση του Τούρκου προέδρου προκάλεσε όπως ήταν επόμενο πολλά σχόλια. Όπως περιγράφει η Τουρκάλα δημοσιογράφος, μόλις τον είδαν, για κάποια δευτερόλεπτα επικράτησε σιωπή, ωστόσο μετά κανείς δεν μπορούσε να κρύψει τον ενθουσιασμό του, με σχόλια του τύπου «βάι, βάι, βάι, πολύ του πάει», «Α! έβαλε στολή παραλλαγής»…

Η δημοσιογράφος, που έγινε παγκόσμια γνωστή την βραδιά της απόπειρας του πραξικοπήματος κρατώντας το κινητό τηλέφωνο που μετέδιδε την παρέμβαση Ερντογάν, δεν παραλείπει να μας υπενθυμίσει ότι ο Τούρκος πρόεδρος δεν είναι ο μοναδικός που έχει πράξει κάτι ανάλογο. Στολές που έχουν σχεδιαστεί ειδικά γι αυτούς, όπως αναφέρει, έχουν φορέσει και πρόεδροι των ΗΠΑ, από τον Μπαράκ Ομπάμα, μέχρι τον Ντόναλντ Τραμπ…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα