Βασιλικός Γάμος Χάρι – Μέγκαν: Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας

Βασιλικός Γάμος Χάρι – Μέγκαν: Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας
Αυστηρά μέτρα ασφαλείας σε ισχύ στο Λονδίνο AP

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας τίθενται σε ισχύ στο Λονδίνο για την αντιμετώπιση πιθανών απειλών για τον γάμο του Πρίγκιπα Χάρι και την ηθοποιό Μέγκαν Μαρκλ

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ο γάμος του Πρίγκιπα Χάρι και της ηθοποιού Μέγκαν Μαρκλ, ενόψει της τελετής του γάμου τους.

Αναμνηστικά με τον Πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ AP

Το μεγάλο γεγονός της χρονιάς θα πραγματοποιηθεί στο Γουίντσορ και εκατομμύρια άνθρωποι αναμένονται να παρακολουθήσουν τη τελετή. Η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη ξεκινήσει και ήδη χιλιάδες υποστηρικτές της μοναρχίας κατασκηνώνουν στους δρόμους για να εξασφαλίσουν τη θέση τους για την αυριανή μέρα.

Υποστηρικτές της μοναρχίας κατασκηνώνουν στους δρόμους για να εξασφαλίσουν τη θέση τους για την αυριανή μέρα. AP

Η Βρετανική αστυνομία βρίσκεται επί ποδός και όλοι οι δρόμοι κοντά στο σημείο είναι κλειστοί. Οι περιπολίες από τους αστυνομικούς είναι συνεχείς ενώ πάνοπλοι αξιωματικοί διενεργούν ελέγχους σε όλη την ευρύτερη περιοχή. Οι Ειδικές δυνάμεις μαζί με εκπαιδευόμενους σκύλους αξιοποίησαν τη χθεσινή πρόβα για να αξιολογήσουν τυχόν απειλές.

© AP

Η διαδρομή που θα ακολουθήσει το ζευγάρι από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Γουίντσορ είναι πλήρως ελεγχόμενη καθώς ελεύθεροι σκοπευτές έχουν σκαρφαλώσει στις στέγες των σπιτιών ενώ οδοφράγματα έχουν τοποθετηθεί στους δρόμους για να εμποδίσουν τη διέλευση αυτοκινήτων.

Οδοφράγματα έχουν τοποθετηθεί στους δρόμους για να εμποδίσουν τη διέλευση αυτοκινήτων. AP

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Daily Mail”, o αριθμός των ατόμων που αναμένεται να παρακολουθήσουν την τελετή ξεπερνά τους 100 εκατομμύριο. Οι εδικές δυνάμεις βρίσκονται σε επιφυλακή και η αστυνομία είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο. Έχουν ζητήσει μάλιστα από τους αστέγους στους δρόμους να μετακινηθούν ώστε να υπάρχει ελεύθερος χώρος για να κινηθούν πιο εύκολα οι αυριανοί θεατές.

Ο γάμος του Χάρι και της Μέγκαν είναι ένα από τα πιο καλά προστατευόμενα γεγονότα καθώς ενώ δεν υπάρχει κάποια γνωστή απειλή, το Λονδίνο έχει αποτελέσει παλαιότερα πολλές φορές στόχος τρομοκρατικού χτυπήματος. Η ασφάλεια και τα μέτρα που έχουν παρθεί θα κοστίσουν πάνω από 36 εκατομμύρια ευρώ, χρήματα που θα πληρώσουν φυσικά οι φορολογούμενοι.

Οι δρόμοι έχουν ήδη γεμίσει με τους χιλιάδες υποστηρικτές αλλά και δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο, κάνοντας την ανάγκη για ασφάλεια πιο επιτακτική.

© AP

Η αστυνομία απαγόρευσε ακόμη και την ύπαρξη κομφετί στους δρόμους καθώς ακόμα και αυτή η αθώα πράξη θα μπορούσε να αποτελέσει κίνδυνο για την ασφάλεια του ζευγαριού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα