Vatileaks: Ο μπάτλερ του Πάπα αρνείται πως ήταν μέλος ”σπείρας”

default image

Ο μπάτλερ του Πάπα έδρασε μόνος του όπως δήλωσε ο δικηγόρος του Πάολο Γκαμπριέλε, ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση κατ΄οίκον. Δεν έχει καθοριστεί η ημερομηνία της δίκης (Pics)

Δεν συμμετείχε σε ”σπείρα” με στόχο τη διαρροή απόρρητων εγγράφων του Βατικανού ο τέως μπάτλερ του Πάπα, σύμφωνα με το δικηγόρο του. Παράλληλα, το Βατικανό ανακοίνωσε πως ο τέως μπάτλερ Πάολο Γκαμπριέλε, που βρισκόταν σε κράτηση από το Μάιο, θα μεταφερθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Ο δικηγόρος του Γκαμπριέλε ανέφερε το Σάββατο πως ο κατηγορούμενος είχε δράσει μόνος του και δεν ήταν μέλος ευρύτερης συνωμοσίας.

Ο Γκαμπριέλε είχε κατηγορηθεί το Μάιο για παράνομη κατοχή απόρρητων εγγράφων αρχηγού κράτους, εκτός από έγγραφα ανώτατων αξιωματούχων της Καθολικής Εκκλησίας, κατηγορείται και για διαρροή επιστολών του Ποντίφικα και βρισκόταν σε κράτηση σε ”ασφαλή αίθουσα” στο Βατικανό.

Ο εκπρόσωπος της Αγίας Έδρας Φεντερίκο Λομπάρντι ανακοίνωσε επίσης το Σάββατο πως ο τέως μπάτλερ θα τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό. Η ημερομηνία για τη δίκη του θα καθοριστεί σύντομα, προσέθεσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα