Βέλγιο: Δεν υπάρχει λόγος για άσυλο στον Πουτζντεμόν

Βέλγιο: Δεν υπάρχει λόγος για άσυλο στον Πουτζντεμόν
Ο Κάρλες Πουτσδεμόν AP

Βελγίδα υπουργός δηλώνει ότι δεν συντρέχουν λόγοι για τη χορήγηση ασύλου στον ηγέτη των αυτονομιστών της Καταλονίας, ο οποίος βρίσκεται από τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες.

Η υπουργός Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης  του Βελγίου, Μαρί-Κριστίν Μαργκέμ, απέρριψε την πιθανότητα χορήγησης ασύλου στον Κάρλες Πουτζντεμόν.

Όπως δήλωσε δεν συντρέχουν λόγοι για κάτι τέτοιο, εφόσον δεν απειλείται η ζωή του. Πρόσθεσε ωστόσο, ότι την τελική απόφαση για κάτι τέτοιο θα λάβει η βελγική δικαιοσύνη στην περίπτωση που υπάρξει επίσημο αίτημα χορήγησης ασύλου από τον Πουτζντεμόν.

“Η βελγική κυβέρνηση δεν θα πρέπει να παρέμβει στις εσωτερικές υποθέσεις μια κυρίαρχης χώρας, που λειτουργεί σε δημοκρατικό πλαίσιο”, συμπλήρωσε, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Sputnik.

Σύμφωνα με το Reuters, o Βέλγος υπουργός Μετανάστευσης, Τεό Φράνκεν, δεν απέκλεισε την πιθανότητα χορήγησης ασύλου στον Πουτζντεμόν. Οπως εξήγησε, το ζήτημα είναι “σε ποιό βαθμό θα είναι δίκαιη η διαδικασία στο δικαστήριο”. Σημειώνεται ότι ο Πουτζντεμόν βρίσκεται αντιμέτωπος με διεθνές ένταλμα σύλληψης μετά την άρνησή του να καταθέσεθι στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα