Βερολίνο: Η στιγμή της επίθεσης σε ένα dashcam βίντεο ντοκουμέντο

default image

Βίντεο ντοκουμέντο δείχνει τη φονική πορεία του φορτηγού που έσπειρε το θάνατο στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου (Vid)

Η Γερμανική εφημερίδα Bild έδωσε το πρωί της Παρασκευής στη δημοσιότητα ένα βίντεο – ντοκουμέντο, στο οποίο έχει καταγραφεί η φονική πορεία του φορτηγού που οδηγούσε ο τρομοκράτης, στέλνοντας το πάνω σε κόσμο στη Χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου.

Τα πλάνα απεικονίζουν το φορτηγό να πέφτει με ταχύτητα 60 χλμ/ώρα πάνω σε ξύλινους πάγκους σκοτώνοντας 12 ανθρώπους, ενώ ακόμη 48 τραυματίστηκαν σοβαρά. Οι εικόνες έχουν καταγραφεί από κάμερα που βρίσκεται σε διερχόμενο αυτοκίνητο.

Οι αρχές εντόπισαν αποτυπώματα του βασικού υπόπτου, Άνις Άμρι, στο φορτηγό. Το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι έρευνες των αρχών εντοπίζονται στη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία και στο Βερολίνο, περιοχές στις οποίες είχε μείνει ο 24χρονος στο παρελθόν. Ο καταζητούμενος έχει επικηρυχθεί με το ποσό των 100.000 ευρώ.

Ο νεαρός Τυνήσιος ήταν γνωστός στις αρχές και βρισκόταν υπό παρακολούθηση για κάποιο διάστημα. Παρά το γεγονός πως αίτημα ασύλου που είχε υποβάλει απορρίφθηκε, εκείνος παρέμεινε στη χώρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα