Βερολίνο κατά Ερντογάν: Να μην ανακατεύεται στην προεκλογική εκστρατεία

Βερολίνο κατά Ερντογάν: Να μην ανακατεύεται στην προεκλογική εκστρατεία
Parliamentarians queue to cast their votes after a debate of the German parliament Bundestag on the gay marriage in Berlin, Germany, Friday, June 30, 2017. (AP Photo/Markus Schreiber) AP

Ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Μέρκελ ξεκαθάρισε απευθυνόμενος στον Τούρκο πρόεδρο να μην αναμιγνύεται στα εσωτερικά της Γερμανίας

Το Βερολίνο ζητά από τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν “να μην αναμιγνύεται” στην προεκλογική εκστρατεία για τις γερμανικές βουλευτικές εκλογές, αφού νωρίτερα κάλεσε τους Τούρκους που ψηφίζουν στη Γερμανία να μην στηρίξουν κανένα από τα μεγάλα κόμματα της χώρας.

“Προσδοκούμε από τις ξένες κυβερνήσεις ότι δεν θα ανακατεύονται στις εσωτερικές υποθέσεις μας” ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter ο Στέφεν Ζάιμπερτ, ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ.

Ο εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι αναφερόταν “στις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου Ερντογάν” ο οποίος κάλεσε τους Τούρκους της Γερμανίας να μην ψηφίσουν κανένα από τα δύο κόμματα του κυβερνώντος συνασπισμού, τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) και τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD), ούτε όμως και τους Πράσινους.

Φωτό: AP Photo/Markus Schreiber

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα