Βερολίνο: Ταυτοποιήθηκε ο μακελάρης. 100.000 ευρώ για τον Ανις Αμρί

Οι αρχές ταυτοποίησαν τον ύποπτο για το τρομοκρατικό χτύπημα, επικηρύσσοντας τον 24χρονο Ανις Αμρί για 100.000 ευρώ. O πατέρας του δήλωσε ότι είχε καταδικαστεί και εκτίσει τέσσερα χρόνια φυλάκιση στην Ιταλία για πυρπόληση ενός σχολείου

Ο 24χρονος Τυνήσιος Ανις Αμρί ταυτοποιήθηκε ως ο ύποπτος για εμπλοκή στο τρομοκρατικό χτύπημα με φορτηγό στο Βερολίνο, ανακοίνωσε το γραφείο της ομοσπονδιακής εισαγγελίας στη Γερμανία, επικηρύσσοντάς τον για 100.000 ευρώ.

Ο Ανις Αμρί έχει ύψος 1,78 μέτρο, είναι βάρους 75 κιλών, έχει μαύρα μάτια και μαύρα γυαλιά, ανέφερε ο εισαγγελέας στην ανακοίνωση του. "Ενδέχεται να είναι επικίνδυνος και οπλισμένος", τόνισε, προσθέτοντας ότι θα δοθεί αμοιβή ύψους 100.000 ευρώ σε όποιον παράσχει πληροφορίες για τον ύποπτο.

Παράλληλα μια πηγή ασφαλείας της Τυνησίας τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι αρχές της χώρας ανέκριναν την οικογένεια του υπόπτου.

Νωρίτερα, Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας επιβεβαίωσε σήμερα ότι αναζητείται ένας νέος ύποπτος για το ρόλο που φέρεται να έπαιξε στην επίθεση με φορτηγό εναντίον πλήθους ανθρώπων σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, μετά τις σχετικές πληροφορίες που μετέδωσαν πολλά ΜΜΕ της χώρας.

"Υπάρχει ένας νέος ύποπτος, αναζητάμε αυτόν τον ύποπτο" δήλωσε σε δημοσιογράφους από το Βερολίνο ο Τόμας ντε Μεζιέρ, ο οποίος πρόσθεσε ότι "έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης στη Γερμανία, καθώς επίσης και για το χώρο Σένγκεν, δηλαδή την Ευρώπη".

Ο πατέρας του Αμρί δηλώνει ότι ο γιος του εξέτισε τέσσερα χρόνια φυλάκιση στην Ιταλία για πυρπόληση σχολείου

Σε συνέντευξη του στον Mosaique Fm, έναν ραδιοφωνικό σταθμό της Τυνησίας, ο πατέρας του Ανις Αμρί δήλωσε ότι ο γιος του είχε καταδικαστεί και εκτίσει τέσσερα χρόνια φυλάκιση στην Ιταλία για πυρπόληση ενός σχολείου. Προς το παρόν, οι ιταλικές αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει την είδηση.

Ο πατέρας του Αμρί πρόσθεσε παράλληλα ότι ο γιος του μετέβη στην Γερμανία πριν από ένα χρόνο και ότι μέχρι πρόσφατα ήταν σε επαφή με τα αδέλφια του.

Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο Αμρί φέρεται να στρατολογήθηκε από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στη Γερμανία, ενώ δεν είχε γίνει δεκτό το αίτημα του για χορήγηση ασύλου ούτε στην Ιταλία, αλλά ούτε και στη Γερμανία.

Δεν είναι σαφές αν ο καταζητούμενος έφτασε στην Ιταλία το 2011 ή το 2012. Παράλληλα, δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί ούτε για πόσον καιρό παρέμεινε σε ιταλικό έδαφος ενώ κατά την πρώτη επαφή του με τις ιταλικές αρχές φέρεται να είχε δηλώσει ότι δεν είχε ακόμη ενηλικιωθεί.

Πηγές προσκείμενες στο υπουργείο Δικαιοσύνης της Ιταλίας επιβεβαίωσαν ότι ο Τυνήσιος Ανις Αμρί εξέτισε τέσσερα χρόνια φυλάκιση στην Ιταλία, σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του δημόσιου τηλεοπτικού σταθμού Rai Tre.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως όταν ο Αμρί, όταν αποφυλακίσθηκε δεν μπόρεσε να απελαθεί στην Τυνησία διότι οι αρχές της Τύνιδας δεν απέστειλαν εγκαίρως τα απαιτούμενα έγγραφα.

«Το ίδιο ακριβώς, όσον την απέλαση του Αμρί, συνέβη πρόσφατα στην Γερμανία», πρόσθεσε το Rai Tre.

Αίσθηση ωστόσο προκαλεί ότι ο Αμρί ήταν γνωστό πρόσωπο στις αρχές. Σύμφωνα με την Bild ο Τυνήσιος παρακολουθούνταν το διάστημα μεταξύ Μαρτίου και Σεπτεμβρίου μετά από μια αγορά όπλων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Επίθεση στο Βερολίνο: Έφοδος της αστυνομίας σε καταυλισμό για τον εντοπισμό του Τυνήσιου

Επίθεση στο Βερολίνο: Βρέθηκε ταυτότητα που εικάζεται ότι είναι του δράστη

Βερολίνο: Ο οδηγός ήθελε αίμα

ADVERTISING

SHARE: