Βίντεο: Airbus της Air France προσγειώνεται με κατεστραμμένο κινητήρα

Βίντεο: Airbus της Air France προσγειώνεται με κατεστραμμένο κινητήρα
TWITTER

Τον απόλυτο τρόμο βίωσαν οι επιβάτες Airbus της Air France, όταν εξερράγη εν πτήσει ο ένας κινητήρας του αεροσκάφους πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό

Η δυνατή έκρηξη έγινε άμεσα αντιληπτή από τους επιβάτες και επικράτησε πανικός, καθώς το αεροσκάφος άρχισε να "τρέμει" και να χάνει ύψος.

"Νομίζαμε ότι θα πεθάνουμε" δήλωσαν πολλοί επιβάτες μετά το αίσιο τέλος της περιπέτειάς τους, αφού οι πιλότοι πραγματοποίησαν με επιτυχία αναγκαστική προσγείωση στο μικρό αεροδρόμιο Goose Bay στον Καναδά.

Οι μαρτυρίες τους είναι συγκλονιστικές: "Νιώσαμε να πέφτουμε σε μία μεγάλη λακκούβα και αμέσως μετά ακούστηκε η πολύ ισχυρή έκρηξη". Πριν ακόμη συνειδητοποιήσουν τι έχει συμβεί, ο τρόμος άρχισε να κυριεύει τους πάντες μέσα στην καμπίνα, καθώς ήταν προφανές ότι έχει συμβεί κάτι πολύ σοβαρό. Οπως αναφέρουν μάλιστα, οι σκηνές πανικού ήταν απίστευτες, καθώς την ώρα εκείνη οι περισσότεροι επιβάτες είχαν πέσει για ύπνο και ξύπνησαν από τον εκκωφαντικό θόρυβο και την απότομη απώλεια ύψους.

"Είχαμε την αίσθηση ότι θα πέσουμε", αναφέρει επιβάτης της πτήσης.

Χάρη στη ψυχραιμία και τους σωστούς χειρισμούς των πιλότων, το αεροσκάφος σταθεροποιήθηκε ύστερα από λίγη ώρα και προσγειώθηκε με επιτυχία στον Καναδά.

Η πτήση AF066 είχε απογειωθεί χθες το μεσημέρι από το αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ στο Παρίσι με προορισμό το Λος 'Αντζελες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους της Air France μετά από έκρηξη στον κινητήρα

ADVERTISING

SHARE: