Βίντεο: Η στιγμή που αυτοκίνητο πέφτει σε πλήθος στη Μελβούρνη

Βίντεο: Η στιγμή που αυτοκίνητο πέφτει σε πλήθος στη Μελβούρνη
A damaged vehicle is seen at the scene of an incident on Flinders Street, in Melbourne, Thursday, December 21, 2017. Police have arrested a driver after a car drove into pedestrians on a sidewalk in central Melbourne. (Joe Castro/AAP Image via AP) Joe Castro/AAP Image via AP

Σε κρίσιμη κατάσταση αρκετοί από τους τραυματίες - Για μεμονωμένο περιστατικό κάνει λόγο ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας

Δεκαεννιά άτομα τραυματίστηκαν στο χθεσινό περιστατικό στη Μελβούρνη, όπου αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πλήθος πεζών που, εκείνη την ώρα, διέσχιζε κεντρικό δρόμο της πόλης.

Όπως μεταδίδουν διεθνή Μέσα, αρκετοί από τους τραυματίες παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ η η υγεία του κοριτσιού προσχολικής ηλικίας που ήταν μεταξύ των τραυματιών, φαίνεται να σταθεροποιείται.

Το βίντεο δείχνει την στιγμή που ο δράστης πατάει γκάζι και χτυπάει το πλήθος των διερχομένων

Πρωθυπουργός Αυστραλίας: Μεμονωμένο περιστατικό

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Μάλκολμ Τέρνμπουλ δήλωσε πως η επίθεση με τη χρήση αυτοκινήτου στη Μελβούρνη ήταν ένα “σοκαριστικό έγκλημα”, αλλά αποτελεί “μεμονωμένο περιστατικό”.

Ο 32χρονος οδηγός που συνελήφθη, σύμφωνα με την αστυνομία της Βικτώριας, είχε ιστορικό ψυχικής ασθένειας και κατάχρησης ναρκωτικών, αλλά δεν φαίνεται να σχετίζεται μα εξτρεμιστικές ομάδες.

Όπως δήλωσε ο Τέρνμπουλ, δεν υπάρχει κάποια σύνδεση με πολιτικά ζητήματα ή σχέσεις με εξτρεμιστικές ομάδες, όμως τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί” και πρόσθεσε πως οι έρευνες συνεχίζονται.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας Σέιν Πάτον δήλωσε πως ο δράστης πάσχει από κάποια ψυχική ασθένεια για την οποία λάμβανε θεραπεία, αλλά είχε χάσει το τελευταίο ραντεβού του με τον γιατρό.

Κατά την διάρκεια της ανάκρισης, έκανε λόγο για “όνειρα” και “φωνές”, υπογράμμισε ο αρχηγός, προσθέτοντας πως “απέδωσε κάποιες από τις πράξεις του στην κακή συμπεριφορά προς τους μουσουλμάνους”.

Πληροφορίες: BBC  Φωτογραφία:Joe Castro/AAP Image via AP

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα