Βίντεο: Η στιγμή που η Πάτι Σμιθ ξεχνάει στίχους του Μπομπ Ντίλαν στην απονομή των Νόμπελ

default image

Η πολύπειρη "ποιήτρια της ροκ" ερμήνευσε "ζωντανά" τραγούδι του, απόντα από την τελετή απονομής των Νόμπελ, καλλιτέχνη αλλά τα πράγματα δεν κύλησαν καλά (vid)

Η απονομή των βραβείων Νόμπελ πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στη Στοκχόλμη, με την Πάτι Σμιθ, αν και δεν ήταν στα τιμώμενα πρόσωπα, να πρωταγωνιστεί.

Η 69χρονη Αμερικανίδα μουσικός ήταν προγραμματισμένο να πει “ζωντανά” το τραγούδι A Hard Rain’s A-Gonna Fall του Μπομπ Ντίλαν, ο οποίος όπως ήταν γνωστό εδώ και καιρό, δεν επρόκειτο να παραστεί στην εκδήλωση για να παραλάβει το Νόμπελ Λογοτεχνίας.

Η πολύπειρη “ποιήτρια της ροκ”, όπως αποκαλείται, ξεκίνησε να ερμηνεύει το τραγούδι, ωστόσο κάποια στιγμή ξέχασε τους στίχους και σταμάτησε. Εμφανώς αγχωμένη, ζήτησε συγγνώμη από τους παριστάμενους και ρώτησε αν θα μπορούσε να συνεχίσει.

Το κοινό, εξέχοντα μέλη της παγκόσμιας πολιτικής, πολιτιστικής και πανεπιστημιακής σκηνής, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα προκειμένου να την ενθαρρύνουν, με την Σμιθ να ολοκληρώνει την εμφάνισή της χωρίς περαιτέρω προβλήματα.

Να θυμίσουμε ότι τον προηγούμενο Οκτώβριο είχε προκληθεί αίσθηση όταν η Σουηδική Ακαδημία ανακοίνωσε ότι το Νόμπελ Λογοτεχνίας θα πάει στον Ντίλαν, καθώς ήταν η πρώτη φορά που κατέληγε σε τραγουδοποιό.

Ο 75χρονος Ντίλαν απάντησε στις τηλεφωνικές κλήσεις των αρμοδίων μετά από δύο εβδομάδες ενώ τον περασμένο μήνα ανακοίνωσε ότι έχει μείνει “άφωνος” από την τιμή που του έγινε αλλά άλλες υποχρεώσεις καταστούν “δυστυχώς αδύνατη” την παρουσία του στην τελετή απονομής. Όπως έγινε γνωστό, το βραβείο, που συνοδεύεται από 870.000 δολάρια, θα δοθεί στον Αμερικανό τραγουδοποιό κάποια στιγμή το επόμενο έτος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα