Βίντεο: Η στιγμή που τα παιδιά των Τέρπιν απελευθερώνονται από τον εφιάλτη

Βίντεο: Η στιγμή που τα παιδιά των Τέρπιν απελευθερώνονται από τον εφιάλτη

Τη στιγμή της απελευθέρωσης των 13 παιδιών από το σπίτι όπου κρατούνταν αλυσοδεμένα από τους γονείς τους κατέγραψε κάμερα κλειστού κυκλώματος

Τη στιγμή της απελευθέρωσης των 13 παιδιών από το σπίτι όπου κρατούνταν αλυσοδεμένα από τους γονείς τους κατέγραψε κάμερα κλειστού κυκλώματος

Όπως αποκαλυφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, ο 57χρονος Ντέιβιντ και η 49χρονη γυναίκα του Λουίζ κρατούσαν τα παιδιά τους αιχμάλωτα επί χρόνια.

Το διαστροφικό ζεύγος φαίνεται να είχε επινοήσει διάφορους τρόπους για να βασανίζει τα 13 αδέρφια:

– Το ανελέητο ξύλο ήταν καθημερινότητα για τα παιδιά των Τέρπιν που πολλές φορές υπέστησαν στραγγαλισμούς στα όρια του θανάτου. Τα παιδιά τιμωρούνταν για οτιδήποτε θα μπορούσε να κριθεί ως «αταξία», όπως για παράδειγμα αν τολμούσαν να πλύνουν τα χέρια τους πάνω από τον καρπό

– Το ζευγάρι έβαζε μπροστά στα πεινασμένα παιδιά φαγητό και δεν τα άφηνε να το αγγίζουν. Από τα 13 αδέρφια, μόνο το τελευταίο παιδί της οικογένειας, ηλικίας δύο ετών, δεν φέρει άσχημα σημάδια ασιτίας. Το μεγαλύτερο, μια κοπέλα ηλικίας 29 ετών, ζυγίζει 41 κιλά, ενώ ένα άλλο παιδί, ηλικίας 12 ετών έχει το μέσο βάρος ενός επτάχρονου.

– Τα έδενε στα κρεβάτια τους με αλυσίδες και δεσμά για μήνες. Δεν τους επέτρεπε να πάνε στην τουαλέτα χωρίς τα δεσμά τους.  Αξίζει να σημειωθεί ότι το ζευγάρι αρχικά έδενε τα παιδιά με σχοινιά, όμως όταν ένα από αυτά κατάφερε κάποτε να λυθεί, αντικατέστησε τα δεσμά με αλυσίδες και λουκέτα

– Τα κρατούσε ξύπνια όλη νύχτα, κάποιες φορές βάζοντάς τα να «κάνουν παρέλαση» μέσα στο σπίτι.

– Κανένα παιδί δεν είχε επισκεφτεί ποτέ τον οδοντίατρο

– Τους επέτρεπε να κάνουν ντους μια φορά το χρόνο.

– Αν και κάποια από τα παιδιά είναι πλέον ενήλικες, με το μεγαλύτερο στα 29 του, κανένα δεν ήξερε τι είναι η «αστυνομία», με τις ελλείψεις σε άλλες βασικές κοινωνικές γνώσεις – όπως το τι είναι τα φάρμακα – να είναι εξίσου τρομακτικές.

Το μόνο που επέτρεπαν οι γονείς – τέρατα στα παιδιά τους είναι να γράφουν ημερολόγια. Εκατοντάδες ημερολόγια κατασχέθηκαν από τις αρχές στο σπίτι όπου κρατούνταν τα παιδιά και είναι πλέον αντικείμενο της αστυνομικής έρευνας.

Το βίντεο δείχνει την στιγμή που, μετά την επέμβαση της αστυνομίας, τα παιδιά ξεφεύγουν από το σπίτι που αποτέλεσε τον χώρο των βασανιστηρίων τους.

Η απελευθέρωσή τους ίσως να μην είχε έρθει ποτέ αν ένα από αυτά, ένα 17χρονο κορίτσι δεν κατάφερνε να αποδράσει και να ειδοποιήσει τις αρχές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα