Βίντεο: Η στιγμή της έκρηξης στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών

default image

Η στιγμή της έκρηξης στο αεροδρόμιο Βρυξελλών. Πανικόβλητοι επιβάτες τρέχουν για να προστατευτούν (Vids)

Βίντεο από τη στιγμή της διπλής έκρηξης στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, δόθηκε στη δημοσιότητα ελάχιστα λεπτά, μετά το συμβάν.

Σύμφωνα με τα βελγικά μέσα ενημέρωσης υπάρχουν τουλάχιστον 13 νεκροί και δεκάδες τραυματίες στην αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου. Έχει επιβεβαιωθεί ότι πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας.

Οι εκρήξεις σημειώνονται λίγες μόλις μέρες μετά τη σύλληψη του μοναδικού επιζώντα και ηθικού αυτουργού των επιθέσεων στο Παρίσι, Σαλά Αμπντεσλάμ.

 

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε, πως είδε μία μικρή βόμβα στον χώρο, όπου σημειώθηκε η έκρηξη, ενώ πληροφορίες αναφέρουν, ότι στο αεροδρόμιο έχουν εντοπιστεί κι άλλες βόμβες.


Σε εξέλιξη είναι η εκκένωση του αεροδρομίου, που τέθηκε αυτομάτως εκτός λειτουργίας ενώ οι Αρχές έδωσαν εντολή στους κατοίκους της βελγικής πρωτεύουσας να παραμείνουν στα σπίτια τους.


Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνέστησε στο προσωπικό της να αποφεύγει τις μετακινήσεις και να παραμείνει στο γραφείο ή στο σπίτι μετά και την έκρηξη που σημειώθηκε λίγο μετά και σε σταθμό του μετρό στις Βρυξέλλες κοντά στα γραφεία της.

Εν τω μεταξύ, ενισχύθηκαν τα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου μετά τις εκρήξεις στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με εκπρόσωπο του αεροδρομίου. Λίγο νωρίτερα είχε ανακοινωθεί η ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης και στο αεροδρόμιο Ρουασί του Παρισιού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα