Βίντεο – ντοκουμέντο: Η στιγμή που εκρήγνυται η ‘μητέρα του Σατανά’ στο μετρό του Λονδίνου

Βίντεο – ντοκουμέντο: Η στιγμή που εκρήγνυται η ‘μητέρα του Σατανά’ στο μετρό του Λονδίνου

Τουλάχιστον 30 άτομα τραυματίστηκαν κατά τη βομβιστική επίθεση, στην οποία χρησιμοποιήθηκε η εκρηκτική ύλη TATP, γνωστή και ως "μητέρα του Σατανά"

Ένα σοκαριστικό βίντεο που απεικονίζει τη στιγμή της έκρηξης του αυτοσχέδιου μηχανισμού σε συρμό που βρισκόταν στον σταθμό Parsons Green του μετρό στο Λονδίνο παρουσιάστηκε στο δικαστήριο όπου εκδικάζεται η υπόθεση.

Κατά τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου 2017 τραυματίστηκαν 30 άνθρωποι. Στον μηχανισμό χρησιμοποιήθηκε η εκρηκτική ύλη TATP που είναι γνωστή με το προσωνύμιο “μητέρα του Σατανά”.

Στο βίντεο φαίνονται οι έντρομοι οι επιβάτες του συρμού να προσπαθούν να προφυλαχθούν καθώς μια μπάλα φωτιάς γεμίζει το βαγόνι.

Στον συρμό την ώρα της βομβιστικής επίθεσης βρίσκονταν συνολικά 93 άτομα. Ως δράστης έχει συλληφθεί ο 18χρονος Ιράκι Χασάν. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο στη βόμβα είχαν τοποθετηθεί μαχαίρια, βίδες και καρφιά προκειμένου να υπάρξει «μακελειό».

Στο δικαστήριο αποκαλύφθηκε ότι ο 18χρονος είχε πει στους αστυνομικούς που τον ανέκριναν τον Ιανουάριο του 2016 όταν έφτασε στη Βρετανία πώς τον είχε εκπαιδεύσει το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) πώς να σκοτώνει υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος δεν συμμεριζόταν τις αρχές των τζιχανιστών αλλά υποχρεώθηκε να ακολουθήσεί την εκπαίδευση από φόβο ότι θα σκότωναν τον ίδιο και την οικογένειά του.

(Με πληροφορίες από Sun.co.uk)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα