Βίντεο: Πιλότος ετοιμάζεται να 'πετάξει' τρεκλίζοντας

Ο πιλότος, παρά τις περίεργες αντιδράσεις του, ανέβηκε στο αεροπλάνο, με τους επιβάτες να αντιδρούν όταν άρχισε τις ασυνάρτητες ανακοινώσεις (vid)

Παραπατώντας και αδυνατώντας να κρατήσει τα πράγματά του, εμφανίστηκε ένας 32χρονος πιλότος στο αεροδρόμιο για να πραγματοποιήσει πτήση.

Το περιστατικό συνέβη την προηγούμενη Τετάρτη στην Ινδονησία. Ο 32χρονος ήταν προγραμματισμένο να "πετάξει" με 154 επιβάτες από την πόλη Σουραμπάγια στην πρωτεύουσα της χώρας, Τζακάρτα για λογαριασμό της εταιρίας χαμηλού κόστους Citilink, θυγατρικής του εθνικού αερομεταφορέα Garuda Indonesia.

Σε βίντεο φαίνεται ο πιλότος, που προσήλθε αργοπορημένος, να έχει περίεργες αντιδράσεις, καθώς μετά δυσκολίας μπορεί να κρατήσει τα πράγματά του, που του πέφτουν συνεχώς κάτω και τρεκλίζει κατά τον σωματικό έλεγχο.

Όλα αυτά πάντως δεν προβλημάτισαν κανέναν αρμόδιο, αφού ο 32χρονος επιβιβάστηκε κανονικά στο αεροπλάνο και ετοιμάστηκε για την απογείωση. Όταν, ωστόσο, άρχισε να κάνει ασυνάρτητες ανακοινώσεις, οι επιβάτες κατάλαβαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και αντέδρασαν.

Η πτήση έγινε τελικά με άλλον πιλότο, με τον 32χρονο να απολύεται ενώ την παραίτησή του υπέβαλλε ο διευθύνων σύμβουλος της Citilink, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για το περιστατικό.

Όπως έγινε γνωστό, ακόμα δεν έχει διαπιστωθεί αν ο πιλότος ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών, ωστόσο η εταιρία δήλωσε ότι το περιστατικό ήταν αρκετά σοβαρό για να δικαιολογήσει την απόλυσή του για λόγους ασφαλείας των επιβατών.

Να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί αρκετές αεροπορικές τραγωδίες στην Ινδονησία, απόρροια, μεταξύ άλλων, του χαμηλού βαθμού ασφάλειας.

Πηγή: France24

ADVERTISING

SHARE: