Βίντεο: Ψαράς σκοτώνει σπάνιο λευκό δελφίνι και... καμαρώνει

© ASIAWIRE

Στη σύλληψη ενός ψαρά που όχι μόνο αιχμαλώτισε και κατακρεούργησε ένα είδος δελφινιού υπό εξαφάνιση, αλλά "ανέβασε" το σχετικό βίντεο με το κατόρθωμά του στο Ίντερνετ, προχώρησαν οι κινεζικές αρχές.

Στο βίντεο απεικονίζεται όλο το μαρτύριο του σπάνιου δελφινιού, το οποίο ο άνδρας αιχμαλώτισε δένοντάς το στη βάρκα του για να το σύρει στην συνέχεια στην παραλία, όπου το περίμενε ένας μαρτυρικός θάνατος στα χέρια του.

Παρά τις σοκαριστικές εικόνες που περιέχει, το βίντεο έγινε ταχύτατα viral στα social media, με περισσότερες από 20 εκατ. μεταδόσεις.

Το άτυχο θηλαστικό, που αποτελεί είδος υπό εξαφάνιση, είναι ευρέως γνωστό ως "Κινεζικό λευκό δελφίνι" (Sousa chinensis). Οι ντόπιοι το αποκαλούν "γορνόνα", ενώ είναι επίσης γνωστό στους Κινέζους και ως "πάντα της θάλασσας".

Το βίντεο τραβήχτηκε από αυτόπτες μάρτυρες, στην πόλη Νίντζε της επαρχίας Φουτσιάν, δεν έγινε γνωστό όμως από τις αρχές αν το τράβηκαν σκόπιμα, μετέχοντας στη βάρβαρη πράξη του ψαρά, ή προκειμένου να τον καταγγείλουν.

Μετά τη σύλληψή του, ο ψαράς φέρεται να ισχυρίστηκε ότι το άτυχο δελφίνι ήταν ήδη νεκρό όταν το βρήκε και το έδεσε στη βάρκα του.

Η πράξη του ωστόσο προκάλεσε κατακραυγή στην Κίνα, καθώς τα λευκά δελφίνια περιλαμβάνονται στην "κόκκινη λίστα" ειδών που απειλούνται με εξαφάνιση, όπως τα πάντα και οι σιβηρικές τίγρεις.

ADVERTISING

SHARE: