Βίντεο σοκ: Ο άγριος βασανισμός ενός 14χρονου από τους Τζιχαντιστές

default image

"Άρχισαν να με μαστιγώνουν, να μου κάνουν ηλεκτροσόκ για να μιλήσω. Τα είπα όλα". Συγκλονίζει η μαρτυρία 14χρονου από τη Συρία στο BBC. Πώς κατάφερε να γλυτώσει

Ένα βίντεο που τραβήχτηκε με κινητό τηλέφωνο και το οποίο περιήλθε στην κατοχή του BBC δείχνει τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους να βασανίζουν ένα 14χρονο αγόρι στη Συρία.

Το βίντεο τράβηξε ένας αποστάτης της τζιχαντιστικής οργάνωσης και δείχνει το αγόρι να υφίσταται άγριο ξυλοδαρμό ενώ είναι κρεμασμένο από τα χέρια.

Στο βίντεο εμφανίζεται ο μικρός Άχμεντ με δεμένα τα μάτια του και δύο κουκουλοφόροι ντυμένοι από την κορυφή μέχρι τα νύχια στα μαύρα να περπατούν μπροστά του. Ο ένας κρατάει ένα μαχαίρι κι ένα πιστόλι, ενώ ο άλλος ένα Καλάσνικοφ. Κρεμάνε τον Άχμεντ από τα χέρια από το ταβάνι κι αρχίζουν να τον χτυπούν.

 

Σήμερα ο Άχμεντ είναι ασφαλής κι από την Τουρκία όπου βρίσκεται αφηγείται στο BBC τον εφιάλτη που έζησε:

“Σκεφτόμουν τους γονείς μου. Σκεφτόμουν τη μητέρα μου. Νόμιζα ότι θα πεθάνω και θα αφήσω πίσω μου τους γονείς μου, τα αδέλφια μου, τους φίλους, τους συγγενείς μου”.

“Αρχισαν να με μαστιγώνουν, να μου κάνουν ηλεκτροσόκ για να μιλήσω. Τα είπα όλα”.

Δύο άνδρες που γνώριζε τού είχαν ζητήσει να αφήσει μία τσάντα κοντά σε ένα σημείο συνάντησης του ΙΚ. Ο Άχμεντ δεν γνώριζε ότι επρόκειτο για βόμβα.

“Προσποιούνται ότι είναι θρήσκοι, αλλά είναι άπιστοι. Κάπνιζαν. Προσποιούνται ότι εφαρμόζουν τους μουσουλμανικούς κανόνες, αλλά δεν το κάνουν. Χτυπάνε και σκοτώνουν ανθρώπους”, αφηγείται ο Άχμεντ, ο οποίος βασανίστηκε επί δύο μέρες.

Μπήκε στη φυλακή και καταδικάστηκε σε θάνατο. Αλλά ο δήμιος του τον λυπήθηκε και τον άφησε να δραπετεύσει, όπως αποκάλυψε ο ίδιος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα