‘Βομβαρδισμός’ προπαγάνδας από τη Ν. Κορέα στην αποστρατικοποιημένη ζώνη

‘Βομβαρδισμός’ προπαγάνδας από τη Ν. Κορέα στην αποστρατικοποιημένη ζώνη
A giant North Korean flag flutters from a 528-foot pole in the propaganda village of Kijong-dong as a South Korean army soldier stands guard at the border villages of Panmunjom in Paju, South Korea, Wednesday, July 19, 2017. (AP Photo/Ahn Young-joon) AP

Με μεγάλα ηχεία η Νότια Κορέα ενημερώνει τους βορειοκορεάτες στρατιώτες

Με πλήθος ειδήσεων σχετικά με τον στρατιώτη που αυτομόλησε “βομβαρδίζει” η Ν. Κορέα τους βορειοκορεάτες στρατιώτες που βρίσκονται στην Αποστρατικοποιημένη Ζώνη.

Με μεγάλα ηχεία, οι νοτιοκορεάτες ενημερώνουν τους στρατιώτες της Β. Κορέας ότι παρά το γεγονός πως ο στρατιώτης τραυματίστηκε σοβαρά από τα πυρά των πρώην συναδέλφων του, βρίσκεται στο στάδιο της ανάρρωσης μετά από επιτυχή επέμβαση στην οποία υπεβλήθη. Ο 24χρονος βορειοκορεάτης στρατιώτης έλαβε περισσότερα από 11 λίτρα αίμα, σχεδόν την διπλάσια ποσότητα από όση περιέχεται στο ανθρώπινο σώμα και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στο λαό της Ν. Κορέας που του έσωσε τη ζωή.

Οι νοτιοκορεατικές ανακοινώσεις-οι οποίες ακούγονται σε βορειοκορεατικά χωριά- εκτός από την κατάσταση της υγείας του στρατιώτη στέκονται και στο γεγονός πως οι δυνάμεις της Β. Κορέας έριξαν εναντίον του γύρω στις 40 σφαίρες προκειμένου να τον εμποδίσουν να δραπετεύσει.

Οι προπαγανδιστικές εκπομπές της Νότιας Κορέας στην αποστρατικοποιημένη ζώνη συνεχίστηκαν τον Αύγουστο του 2015 μετά από διάλειμμα 11 χρόνων, όταν δύο στρατιώτες που περιπολούσαν στην νοτιοκορεατική πλευρά των συνόρων σκοτώθηκαν από βορειοκορεατική νάρκη.

Στόχος των μεταδόσεων αυτών, είναι να καμφθεί το ηθικό των φρουρών της Β. Κορέας και να ενθαρρύνουν περισσότερο κόσμο να αυτομολήσει.

Πηγή: telegraph Φωτογραφία:AP Photo/Ahn Young-joon

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα