Βόρεια Κορέα: Κυβερνοεπίθεση κατά του στρατού της Νότιας Κορέας

default image

Το διαδικτυακό πρόγραμμα του νοτιοκορεατικού στρατού παραβίασαν χάκερ που δρουν για λογαριασμό του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιόνγκ Ουν

Η Βόρεια Κορέα φέρεται πως παραβίασε πρόσφατα ένα διαδικτυακό πρόγραμμα του νοτιοκορεάτικου στρατού το οποίο είχε συσταθεί για την προστασία από χάκερς. Εκπρόσωπος του στρατού της Νότιας Κορέας δήλωσε στο βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC ότι υπάρχουν βάσιμες υποψίες πως απόρρητες πληροφορίες της χώρας αυτής έχουν κλαπεί, ωστόσο δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής σαφές ποια δεδομένα ήταν προσβάσιμα.

Η Βόρεια Κορέα έχει κατηγορηθεί επανειλημμένα για κυβερνο-επιθέσεις σε τράπεζες και μέσα μαζικής ενημέρωσης της Νότιας, αλλά ποτέ στον στρατό της χώρας αυτής.

Στο παρελθόν η Πιονγιάνγκ είχε απορρίψει τις κατηγορίες ότι είχε οποιαδήποτε ανάμειξη σε αδικήματα που είχαν διαπραχθεί στον κυβερνοχώρο.

«Ανακαλύψαμε ότι ορισμένα στρατιωτικά έγγραφα, συμπεριλαμβανομένων απόρρητων πληροφοριών, έχουν κλαπεί», δήλωσε εκπρόσωπος του στρατού στο πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας Yonhap.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για το κατά πόσον οι χάκερς είχαν πρόσβαση σε μικρής σημασίας έγγραφα ή πιο σημαντικά, όπως πολεμικά σχέδια.

Από το 2014 η Βόρεια Κορέα έχει ξεκινήσει μια συντονισμένη «εκστρατεία» κυβερνο-επιθέσεων κατά της Νότιας, συμπεριλαμβανομένης της τοποθέτησης κακόβουλου λογισμικού, αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς επικαλούμενο αστυνομικές πηγές. Σκοπός αυτής της εκστρατείας είναι να τεθούν τα θεμέλια προκειμένου η Βόρεια Κορέα να φέρει εις πέρας μια κυβερνο-επίθεση μεγάλης κλίμακας, αναφέρει το Reuters στο δημοσίευμά του. Σύμφωνα με τις νοτιοκορεάτικες αστυνομικές αρχές, περίπου 140.000 υπολογιστές σε τουλάχιστον 160 εταιρείες είχαν παραβιαστεί μέχρι τον περασμένο Ιούνιο.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα