Βρετανία: Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την δηλητηρίαση του ζευγαριού

Βρετανία: Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την δηλητηρίαση του ζευγαριού
Κλιμάκιο της βρετανικής αστυνομίας AP

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται το ζευγάρι που φέρεται να δηλητηριάστηκε από άγνωστη ουσία κοντά στο Σάλσμπερι όπου είχε δηλητηριαστεί ο Σεργκέι Σκριπάλ.

Πέπλο μυστηρίου εξακολουθεί να καλύπτει την υπόθεση της δηλητηρίασης ενός άνδρα και μιας γυναίκας που βρέθηκαν αναίσθητοι και νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση αφού εκτέθηκαν σε άγνωστη ουσία στην πόλη Έιμσμπερι της νότιας Αγγλίας, ενώ οι βρετανικές αστυνομικές αρχές αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Το Έιμσμπερι βρίσκεται κοντά στην πόλη Σάλσμπερι, όπου τον περασμένο Μάρτιο δηλητηριάστηκε ο πρώην διπλός πράκτορας Σεργκέι Σκριπάλ και η κόρη του.

Οι βρετανικές αρχές δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία των δύο ασθενών, σύμφωνα όμως με άνδρα, που δηλώνει φίλος του ζευγαριού, ονομάζονται Τσάρλι Ρόουλι και Ντον Στέρτζες. Όπως είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο, πρώτη ασθένησε η Ντον και “έβγαινε αφρός από το στόμα της”. Κατόπιν ο Τσάρλι “έγινε κάθιδρος και δεν μπορούσες να του μιλήσεις, έκανε παράξενους θορύβους και κουνιόταν μπρος-πίσω”.

Εκπρόσωπος της πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζα Μέι είπε ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το θέμα αυτό “με τη μέγιστη σοβαρότητα” και ότι “ενημερώνεται τακτικά” για τις εξελίξεις. Η υπόθεση ερευνάται από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Το πρωί συγκλήθηκε μια έκτακτη σύσκεψη για να συζητηθεί το θέμα ενώ αργότερα σήμερα αναμένεται να γίνει άλλη μια συνεδρίαση παρουσία υψηλόβαθμων αξιωματούχων.

“Σε αυτή τη φάση δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο αν έχει διαπραχθεί κάποιο αδίκημα” είπε ο Πολ Μιλς, ο υπαρχηγός της αστυνομίας του Γουίλτσιρ. “Θα εξακολουθήσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τους συναδέλφους μας ώστε να σημειωθεί πρόοδος στις έρευνές μας”, πρόσθεσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα