Βρετανία: Δεν βρήκαν εικόνες παιδικής πορνογραφίας και 5 χρόνια μετά τον συνέλαβαν για βιασμό

Βρετανία: Δεν βρήκαν εικόνες παιδικής πορνογραφίας και 5 χρόνια μετά τον συνέλαβαν για βιασμό
Απέτυχαν να βρουν εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στο laptop παιδόφιλου και τον άφησαν ελεύθερο Pixabay

Ο παιδόφιλος είχε συλληφθεί αλλά αφέθηκε ελεύθερος για να καταδικαστεί λίγα χρόνια αργότερα σε πολυετή φυλάκιση για 27 εγκληματικές πράξεις, συμπεριλαμβανομένου του βιασμού παιδιού κάτω των 13 ετών

Υπό έρευνα βρίσκεται η αστυνομία του Έσεξ, στην Αγγλία, καθώς φέρεται να μην κατάφερε να βρει εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών που υπήρχαν σε laptop παιδόφιλου. Επακόλουθο ήταν να αφεθεί ελεύθερος και να καταδικαστεί για βιασμό παιδιού κάποια χρόνια αργότερα. 

Η αστυνομία του Έσεξ συνέλαβε τον Πολ Άσμπουρι το 2012 με την υποψία ότι είχε επιτεθεί σεξουαλικά σε παιδί και κατείχε άσεμνες φωτογραφίες. Οι συσκευές, που εκτιμάται ότι περιείχαν περισσότερες από 100 φωτογραφίες και βίντεο, κατασχέθηκαν. Οι αρχές, ωστόσο, αποφάσισαν εννέα μήνες αργότερα να μην προβούν σε περαιτέρω ενέργειες εναντίον του και του επέστρεψαν τους υπολογιστές του. 

Ο Άσμπουρι έδρασε ανενόχλητος μέχρι τον Οκτώβριο του 2017, όταν συνελήφθη και πάλι και παραδέχτηκε 27 εγκληματικές πράξεις, συμπεριλαμβανομένου του βιασμού, της σεξουαλικής κακοποίησης και της σεξουαλικής δραστηριότητας με ένα παιδί κάτω των 13 ετών και της λήψης απρεπών φωτογραφιών με παιδί. 

Στον 52χρονο επιβλήθηκε, σχεδόν έξι χρόνια αφότου συνελήφθη για πρώτη φορά, ποινή φυλάκισης 15 ετών. 

Η Ανεξάρτητη Υπηρεσία για την Αστυνομική Διαγωγή ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι οι εικόνες στον υπολογιστή του θεωρήθηκε ότι έδειχναν αυτόν, όταν η αστυνομία του Έσεξ αποφάσισε να μην προβεί σε καμία ενέργεια εναντίον του και “δεν ταυτοποιήθηκαν” μέχρι αστυνομικοί του Νόρφολκ να κατασχέσουν την ίδια συσκευή. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα