Βρετανία: Εμβολιασμοί κατά του άνθρακα για τους στρατιώτες

Βρετανία: Εμβολιασμοί κατά του άνθρακα για τους στρατιώτες
Britain's Defence Secretary Gavin Williamson talks to the media during a press conference at the Cyprus' Defense Ministry after talks with Cyprus' Defense minister Christoforos Fokaides in capital NIcosia, Cyprus, Friday, Jan. 5, 2018. Williamson says authorities are looking to ensure British armed forces 'work closer and more supportively' with Cyprus' armed forces in tackling common challenges. (AP Photo/Petros Karadjias) AP

Μετά την δηλητηρίαση του ρώσου πρώην διπλού πράκτορα, η βρετανική κυβέρνηση αποφάσισε τον εμβολιασμό κατά του άνθρακα για τα στρατεύματά της

Κατά του άνθρακά θα εμβολιαστούν χιλιάδες βρετανοί στρατιώτες μετά την δηλητηρίαση με νευροτοξικό παράγοντα Ρώσου πρώην πράκτορα στο Σάλσμπουρι της Βρετανίας.

Ο εμβολιασμός των στρατιωτών αποτελεί ένα από τα πολλά μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο υπουργός Άμυνας της χώρας, και στα οποία περιλαμβάνονται 48 εκατ. λίρες για την δημιουργία Αμυντικού Κέντρου κατά των Χημικών Όπλων.

“Αν αμφιβάλλουμε για την απειλή που αποτελεί η Ρωσία για του πολίτες μας, έχουμε μόνο να κοιτάξουμε την επίθεση στο Σάλσμπουρι”, αναμένεται να τονίσει ο Γκάβιν Γουίλιαμσον στην ομιλία του. “Γνωρίζουμε ότι η χημική απειλή δεν έρχεται μόνο από την Ρωσία”.

“Πήρα την απόφαση να εμβολιάσουμε κατά του άνθρακα στις δυνάμεις μας που είναι σε διαρκή ετοιμότητα, προκειμένου να τους προσφέρουμε ζωτικής σημασίας προστασίας απέναντι σε έναν θανατηφόρο κίνδυνο”, υπογράμμισε ο βρετανός υπουργός Άμυνας.

Πηγή:skynews

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα