Βρετανία: Η κυβέρνηση παραδέχθηκε ότι σκότωσε ”κατά λάθος” πολίτη σε αεροπορικές επιδρομές στη Συρία

Βρετανία: Η κυβέρνηση παραδέχθηκε ότι σκότωσε ”κατά λάθος” πολίτη σε αεροπορικές επιδρομές στη Συρία
Ο Υπουργός Άμυνας της Μεγάλης Βρετανίας Γκάβιν Ουίλιαμσον AP

Συνολικά η Βρετανική Αεροπορία έχει διεξάγει περισσότερες από 1.600 αεροπορικές επιθέσεις στο Ιράκ και τη Συρία στο πλαίσιο της μάχης κατά του Ισλαμικού Κράτους

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι σκότωσε «κατά λάθος» έναν άμαχο τον Μάρτιο στη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Είναι η πρώτη φορά που το Λονδίνο παραδέχεται την απώλεια ενός πολίτη στο πλαίσιο των πληγμάτων που διεξάγει εναντίον του ΙΚ ο διεθνής συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ.

«Στη διάρκεια της επιδρομής εναντίον τριών μαχητών του Νταές ένας μοτοσικλετιστής διείσδυσε στην περιοχή του πλήγματος την τελευταία στιγμή», ανέφερε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Γκάβιν Ουίλιαμσον σε γραπτή του δήλωση προς το βρετανικό κοινοβούλιο.

«Εκτιμάμε ότι ένας πολίτης σκοτώθηκε κατά λάθος», πρόσθεσε σημειώνοντας ότι το περιστατικό είναι «εξαιρετικά θλιβερό».

Στις 26 Μαρτίου το υπουργείο Άμυνας είχε επισημάνει σε ανακοίνωσή του ότι ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος Reaper παρακολούθησε «μια ομάδα τρομοκρατών που επέβαιναν σε ένα όχημα» στην κοιλάδα του Ευφράτη. Στη συνέχεια «το κατέστρεψε επιτυχώς όπως και τους επιβάτες του στη διάρκεια μιας επιχείρησης ακριβείας με έναν πύραυλο Hellfire».

Σύμφωνα με τον Ουίλιαμσον, η βρετανική Πολεμική Αεροπορία έχει διεξάγει περισσότερες από 1.600 αεροπορικές επιθέσεις στο Ιράκ και τη Συρία στο πλαίσιο της μάχης κατά του ΙΚ.

Η Βρετανία μετρά σχεδόν 1.400 μέλη στρατιωτικού προσωπικού στην περιοχή, τα οποία προσφέρουν «στήριξη στους τοπικούς μας εταίρους». Ο βρετανικός στρατός έχει εκπαιδεύσει περισσότερα από 60.000 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας του Ιράκ σε διάφορους τομείς, σύμφωνα με το υπουργείο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα