Βρετανία: Η ουσία Νόβιτσοκ που δηλητηρίασε το ζευγάρι προήλθε από μπουκάλι

Βρετανία: Η ουσία Νόβιτσοκ που δηλητηρίασε το ζευγάρι προήλθε από μπουκάλι

Μετά από έρευνες των αστυνομικών, εντοπίστηκε στο σπίτι του ζευγαριού, στο Έιμσμπερι, το μπουκάλι στο οποίο εντοπίστηκε η δηλητηριώδης ουσία.

Η αστυνομία ανακάλυψε μετά από έρευνα την προέλευση του νευροπαραλυτικού παράγοντα Νόβιτσοκ που δηλητηρίασε ζευγάρι Βρετανών στο Έιμσμπερι καθώς ένα μπουκάλι βρέθηκε στο σπίτι των θυμάτων, το οποίο αφού εξετάστηκε από επιστήμονες εξακριβώθηκε ως η πηγή της δηλητηριώδους ουσίας.

Ο 45χρονος Τσάρλι Ρόουλι βρίσκεται ακόμα στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση και αναρρώνει ενώ η σύντροφός του Ντόν Στέρτζες πέθανε την περασμένη Κυριακή. Οι επιστήμονες συνεχίζουν ωστόσο τις έρευνες για το εάν η ουσία προήλθε από την ίδια παρτίδα που δηλητηρίασε τον Ρώσο διπλό πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και την κόρη του.

Σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Βρετανίας Νιλ Μπάσου, “η ανακάλυψη ήταν σίγουρα μια ευχάριστη εξέλιξη”, ενώ η αστυνομία προσπαθεί να εξακριβώσει το πώς βρέθηκε το μπουκάλι στο σπίτι του ζευγαριού.

“Δε μπορούμε να εγγυηθούμε πως δεν υπάρχει πλέον άλλη ουσία. Οι διεξοδικές έρευνες θα συνεχιστούν ως προληπτικό μέτρο για τη δημόσια ασφάλεια αλλά και για βοηθηθεί η ομάδα έρευνας” συνέχισε στη δήλωσή του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα