Βρετανία: Ισχυρός σεισμός 'ταρακούνησε' την Ουαλία - Ο δεύτερος μεγαλύτερος της τελευταίας 10ετίας

Βρετανία: Ισχυρός σεισμός 'ταρακούνησε' την Ουαλία - Ο δεύτερος μεγαλύτερος της τελευταίας 10ετίας
TWITTER

Ο δεύτερος μεγαλύτερος σεισμός στη χώρα την τελευταία δεκαετία προκάλεσε ανησυχία στους κατοίκους βγάζοντας πολλούς από αυτούς έντρομους έξω από τα σπίτια τους

Την απογευματινή ηρεμία των Βρετανών "τάραξε" ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στην Ουαλία και έγινε αισθητή σε αρκετές περιοχές προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους.

Το μέγεθος της δόνησης εκτιμάται ανάμεσα στα 4,4 και 4,9 Ρίχτες, σύμφωνα με διαφορετικές εκτιμήσεις που δίνουν διαφορετικά ινστιτούτα, ενώ όλοι συνηγορούν ότι είχε μικρό εστιακό βάθος.

Μπορεί για την Ελλάδα τα αντίστοιχα μεγέθη να θεωρούνται "ρουτίνας", για τους Βρετανούς ωστόσο η εμπειρία ήταν έντονη, καθώς πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο σεισμό της τελευταίες 10ετίας μετά τα 5,2 Ριχτερ στο Lincolnshire το Φεβρουάριο του 2008.

Οι μαρτυρίες που μεταδίδουν τα βρετανικά ΜΜΕ αντανακλούν την ανησυχία που προκλήθηκε στον πληθυσμό, αν και αρκετοί δεν έχασαν το γνωστό βρετανικό φλέγμα, ενώ υπήρξαν σε ορισμένες περιπτώσεις και προληπτικές εκκενώσεις δημοσίων κτηρίων.

ADVERTISING

SHARE: