Βρέθηκε τμήμα του αεροπλάνου της Αμέλια Ερχαρτ

default image

Σημαντική ανακάλυψη για το εξαφανισμένο αεροσκάφος της Α. Έρχαρτ, 77 χρόνια μετά

Ενα κομμάτι αλουμινίου που πιστεύεται ότι προέρχεται από το αεροπλάνο της πρωτοπόρου πιλότου Αμέλια Έρχαρτ, η οποία είχε εξαφανιστεί το 1937 στον Ειρηνικό εντόπισαν οι ερευνητές στην ατόλη Νικουμαρόρο του ωκεανού.

Επιστήμονες του Διεθνούς Οργανισμού Ανάκτησης Ιστορικών Αεροσκαφών (TIGHAR) θεωρούν ότι το κομμάτι τύπου Artifact 2-2-V-1, που βρέθηκε στο νησί Νικουμαρόρο του Ειρηνικού Ωκεανού, αποτελούσε τμήμα του παραθύρου πιλοτηρίου του αεροπλάνου.

 

Το συγκεκριμένο κομμάτι είχε εντοπιστεί το 1991 ωστόσο τώρα οι ερευνητές  μετά από ενδελεχή έλεγχο, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ταυτίζεται με το κομμάτι που επισκευάστηκε στο αεροπλάνο της Έρχαρτ κατά τη διάρκεια μιας στάσης στο Μαϊάμι το 1937, λίγο καιρό πριν εξαφανιστεί.

 

Η Αμέλια Έρχαρτ εξαφανίστηκε πάνω από τον κεντρικό Ειρηνικό ωκεανό, κοντά στη νήσο Χάουλαντ, κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς της να κάνει τον γύρο της Γης, το 1937. Είναι αρκετές οι θεωρίες που αναπτύχθηκαν μετά από την εξαφάνιση της Έρχαρτ και του Νόοναν. Δύο όμως είναι οι πιθανότητες σχετικά με τη μοίρα των δύο αεροπόρων που κυριαρχούν μεταξύ των ερευνητών και των ιστορικών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα