Χαιρετίσματα στη Σεούλ: Ο Κιμ στέλνει 1.000.000 φυλλάδια με αερόστατα

Απάντηση στη Σεούλ και τα μεγάφωνα με την 'απαγορευμένη μουσική στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα, από την Πιονγιάνγκ που έριξε φυλλάδια στην επικράτεια της Νοτίου Κορέας

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας απάντησε στα μεγάφωνα της Νότιας Κορέας με φυλλάδια από τον ουρανό. Σύμφωνα με την καναδική ιστοσελίδα The Star περίπου ένα εκατομμύριο φυλλάδια προπαγάνδας πέταξαν πάνω από τη Νότια Κορέα, ακόμη και στις παρυφές της πρωτεύουσας Σεούλ, με τη βοήθεια αερόστατων. Τα φυλλάδια με το προπαγανδιστικό υλικό ήρθαν έπειτα από την επιλογή της Σεούλ να τοποθετήσει μεγάφωνα σε 11 σημεία στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα, από τα οποία έπαιζε προπαγανδιστικά μηνύματα και μουσική με στόχο να αποσταθεροποιήσει τους Βορειοκορεάτες.

Όπως υποστηρίζουν από τη Νότιο Κορέα, που προχώρησαν σε αυτή την πράξη μετά την ανακοίνωση για την χρήση βόμβας υδρογόνου από την Πιονγιάνγκ, αν και πληροφορίες αναφέρουν πως η τακτική με τα μεγάφωνα είναι κάτι που επιστρατεύεται από τη Σεούλ εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο.

Ο υπουργός άμυνας της Νότιας Κορέας δήλωσε τη Δευτέρα πως οι ένοπλες δυνάμεις της Βόρειας Κορέας στέλνουν αερόστατα σε καθημερινή βάση, ενώ υπογράμμισε πως το προπαγανδιστικό υλικό έφτασε μέχρι τη Σεούλ. Πάντως τη τακτική των φυλλαδίων με αερόστατο δεν είναι επιλογή μόνο του Κιμ, αλλά και των ακτιβιστών από την άλλη πλευρά του συρματοπλέγματος. Οι νοτιοκορεάτες ακτιβιστές έχουν στείλει πολλές φορές στο παρελθόν με τον ίδιο τρόπο υλικό με το οποίο καλούσαν τους πολίτες να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Όλα αυτά λίγες μόνο ημέρες από την ανακοίνωση της Βόρειας Κορέας πως πυροδότησε επιτυχημένα βόμβα υδρογόνου, γεγονός που προκάλεσε κατακραυγή από τη διεθνή κοινότητα, αλλά και ενέτεινε την παρακολούθηση των ειδικών δυνάμεων της Νοτίου Κορέας στα σύνορά τους με τη χώρα.

Πηγή: thestar

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Νέα επίδειξη δύναμης από τη Βόρεια Κορέα. Βίντεο εκτόξευσης πυραύλου από υποβρύχιο

ADVERTISING

SHARE: