Χάρτης: Οι δολοφονίες στην Ευρώπη. Η θέση της Ελλάδας

Πόσο δικαιολογείται η έκφραση "Αμερική γίναμε" σε ό,τι αφορά τις δολοφονίες σε Ευρώπη και Ελλάδα. Οι αριθμοί και τα χρώματα που τα εξηγούν όλα

Η πρόσφατη δολοφονία του Βασίλη Στεφανάκου αλλά και η σοκαριστική δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου τον περασμένο Οκτώβριο καλλιέργησαν ένα κλίμα ανασφάλειας και οδήγησαν σε εντυπώσεις ότι οι δολοφονίες στην Ελλάδα είναι καθημερινό φαινόμενο. Είναι έτσι όμως τα πράγματα;

Ένας χάρτης ο οποίος χωρίζει την Ευρώπη σε πράσινη και κόκκινη, όπου με πράσινο χρώμα είναι οι χώρες όπου οι δολοφονίες είναι κάτω από τον μέσο όρο των Ηνωμένων Πολιτειών και με κόκκινο (σ.σ. μόνο η Ρωσία) όπου οι ετήσιες δολοφονίες κατά το 2016 ξεπερνούν αυτές των ΗΠΑ.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία η Ελλάδα έχει από τους χαμηλότερους δείκτες δολοφονιών στην Ευρώπη με 0,74 ανθρωποκτονίες ανά 100.000 κατοίκους.

Δείτε τον χάρτη σε μεγάλο μέγεθος

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας το 2016 στην χώρα μας είχαμε 81 δολοφονίες, αριθμός μικρότερος σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά όπου οι ανθρωποκτονίες είχαν διαμορφωθεί σε 86.

Η τάση φαίνεται να συνεχίζεται και το 2017, όπου όμως δεν έχουν οριστικοποιηθεί τα στοιχεία. Σύμφωνα με τα στοιχεία εξαμήνου οι δολοφονίες στο πρώτο μισό του περασμένου χρόνου ανήλθαν σε 42 έναντι 46 το διάστημα Ιανουαρίου - Ιουνίου του 2016.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Χάρτης: Οι αυτοκτονίες στην Ευρώπη. Η θέση - έκπληξη της Ελλάδας

Πόση ώρα 'τρώνε' οι Έλληνες βλέποντας πορνό (και οι συνέπειες για τους 'απροστάτευτους')

ADVERTISING

SHARE: