Ξένια Σαμπτσάκ: Η ‘Πάρις Χίλτον της Ρωσίας’ αντίπαλος του Πούτιν στις προεδρικές εκλογές

Ξένια Σαμπτσάκ: Η ‘Πάρις Χίλτον της Ρωσίας’ αντίπαλος του Πούτιν στις προεδρικές εκλογές
FILE - In this Saturday, Nov. 29, 2003 file photo, Russian President Vladimir Putin, left, speaks with Lyudmila Narusova, right, widow of former St. Petersburg mayor Anatoly Sobchak, and Sobchak's daughter Ksenia, as he visited the grave of Anatoly Sobchak at a cemetery in St. Petersburg, Russia. Ksenia Sobchak, the 30-year-old blond socialite and TV personality said "I'm Ksenia Sobchak, and I've got something to lose. But I'm here." when she began her unlikely foray into political activism by taking the stage at a huge anti-Putin rally in December. Russian President Vladimir Putin. (Sputnik, Government Pool Photo via AP, file) Sputnik, Government Pool Photo via AP, file

Κόρη πρώην δημάρχου, κοσμική περσόνα, ηθοποιός, τηλεπαρουσιάστρια, ακτιβίστρια, πρότυπο για τις νέες Ρωσίδες. Θα μπορούσε να γίνει η επόμενη πρόεδρος της Ρωσίας;

«Με λένε Ξένια Σαμπτσάκ… Θέτω υποψηφιότητα για πρόεδρος της Ρωσίας» αναφέρει στην ιστοσελίδα της sobchakprotivvseh.ru, όπου αναρτήθηκε και σχετικό βίντεο.

Σε ανοιχτή της επιστολή την οποία δημοσιεύσε η εφημερίδα Vedomosti και στην οποία εξηγεί εκτενώς τους λόγους που αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές, η ηλικίας 35 ετών Σαμπτσάκ γράφει «Είμαι υποψήφια εναντίον όλων».

Στην επιστολή της η Ξένια Σαμπτσάκ γράφει «Αρκετά σιώπησα. Εδώ και μερικούς μήνες το σκέφτομαι. Και όχι επειδή έτσι είναι οι γυναίκες , που όλα τα υπολογίζουν, αλλά επειδή είμαι έτσι εγώ και όλες τις ευκαιρίες τις αντιλαμβάνομαι σαν πρόκληση. Στα πέντε χρόνια που πέρασαν από τις διαμαρτυρίες του 2012, έχω διαμορφώσει πλήρως τις πολιτικές μου αντιλήψεις και είμαι έτοιμη να τις παρουσιάσω σε οποιοδήποτε, ακόμη και στο υψηλότερο επίπεδο».

Μεταξύ άλλων αναφέρει « Καθένας από εμάς μπορεί και πρέπει να πει τις απόψεις του, να εκφράσει τις διαφωνίες του με την εξουσία, η οποία δεν θέλει να αλλάξει για ένα τέταρτο του αιώνα, την διαφωνία για την καταρρέουσα παιδεία και ιατρική περίθαλψη, την τερατώδη διαφθορά και προπαγάνδα που έχει ποτίσει ολόκληρη την κοινωνία, από το αγροτικό σχολείο έως το Κρεμλίνο, για την αυθαιρεσία των σωμάτων ασφαλείας, για τον πόλεμο και την διεθνή απομόνωση».

Στο ενδεχόμενο να είναι υποψήφια στις προεδρικές εκλογές η Ξένια Σαμπτσάκ, κόρη του εκλιπόντος δημάρχου του Λένιγκραντ, αναφέρονται εδώ και αρκετό διάστημα, αρκετά ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα που είχαν δει το φως της δημοσιότητας είχε πει ‘ότι «Η Ξένια πληροί όλες τις προϋποθέσεις που προβλέπει το Σύνταγμα μας και μπορεί να θέσει υποψηφιότητα και να διεκδικήσει την προεδρία».

Σύμφωνα με ην εφημερίδα Vedomosti, πηγή προσκείμενη στο Κρεμλίνο είχε δηλώσει ότι η Σαμπτσάκ είναι «ιδανική υποψήφια».

Φωτό: Sputnik, Government Pool Photo via AP, file

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα