Χιλιάδες σπίτια έχουν πλημμυρίσει στην Τζακάρτα

Η στάθμη του νερού έφτασε σε έως και 1,5 μέτρο σε ορισμένες συνοικίες της πρωτεύουσας της Ινδονησίας. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα

Χιλιάδες σπίτια έχουν πλημμυρίσει στην Τζακάρτα της Ινδονησίας έπειτα από τις καταρρακτώδεις βροχές που άρχισαν χθες το βράδυ και διήρκεσαν ως τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, προκαλώντας χάος στο οδικό δίκτυο, ανακοίνωσαν οι αρχές της χώρας.

Η στάθμη του νερού έφτασε σε έως και 1,5 μέτρο σε ορισμένες συνοικίες της πρωτεύουσας της Ινδονησίας, αναγκάζοντας κάποιους κατοίκους της πόλης να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους έπειτα από τις χθεσινοβραδινές σφοδρές βροχοπτώσεις.

Σύμφωνα με τις αρχές, δεν υπάρχουν προς το παρόν πληροφορίες για θύματα.

Εικόνες που μεταδόθηκαν από τα τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν τα πεζοδρόμια της πόλης αυτής των περίπου 10 εκατομμυρίων κατοίκων να είναι πλημμυρισμένα και τα σταθμευμένα αυτοκίνητα να είναι βυθισμένα στο νερό ως το επίπεδο των προβολέων.

Η Τζακάρτα πλήττεται από πλημμύρες ετησίως κατά τη διάρκεια της εποχής των μουσώνων. Μια από τις χειρότερες που έχει αντιμετωπίσει ποτέ ήταν αυτή του Ιανουαρίου του 2013, όταν 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 30.000 αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Πηγή: ΑΠΕ

ADVERTISING

SHARE: