Υεμένη: Δεκαέξι νεκροί από αεροπορική επιδρομή

Υεμένη: Δεκαέξι νεκροί από αεροπορική επιδρομή
YEMEN airstrike

Η αεροπορική επίθεση έγινε κοντά στη πόλη στην Αλ-Σάλεχ από τον συνασπισμό της Σαουδικής Αραβίας , σε κτίριο που στέγαζε αντάρτες Χούτι

Δεκαέξι άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε αεροπορική επιδρομή την οποία φέρεται να εξαπέλυσε ο υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας συνασπισμός, σε ένα κτίριο που στέγαζε αντάρτες Χούτι κοντά στο λιμάνι της Χοντέιντα, στη δυτική Υεμένη, δήλωσαν πηγές ασφαλείας.

Το κτίριο που τέθηκε στο στόχαστρο βρίσκεται στην Αλ-Σάλεχ, πόλη της επαρχίας Χοντέιντα, το λιμάνι της οποίας τελεί υπό τον έλεγχο των Χούτι, διευκρίνισαν οι πηγές αυτές, ενώ υπάρχουν αντικρούμενες πληροφορίες για το κατά πόσον στα θύματα περιλαμβάνονται άμαχοι.

Ο τηλεοπτικός σταθμός al-Massirah, που ελέγχεται από τους αντάρτες, έκανε λόγο για μια αεροπορική επιδρομή σε καταυλισμό εκτοπισμένων και ανέφερε ότι γυναίκες και παιδιά περιλαμβάνονται μεταξύ των νεκρών.

Πηγές ασφαλείας, ωστόσο, διέψευσαν την παρουσία εκτοπισμένων στο κτίριο που ήταν ο στόχος της επιδρομής.

Σύμφωνα με αυτές, μια δεύτερη επιδρομή, στην ίδια περιοχή, είχε στόχο την κατοικία ενός ηγέτη των ανταρτών. Δεν έχει δοθεί απολογισμός για την επίθεση αυτή.

Ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του συνασπισμού, ο Σαουδάραβας συνταγματάρχης Τούρκι αλ-Μάλικι, δήλωσε πως η πρώτη επιδρομή αποτελεί αντικείμενο έρευνας και πως δεν αρμόζει να σχολιάσει πριν γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής.

Ο συνασπισμός, που υποστηρίζει τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Υεμένης, έχει κατηγορηθεί για πολλά λάθη που έχουν κοστίσει τη ζωή σε εκατοντάδες άμαχους.

Έχει παραδεχθεί ότι ευθύνεται για ορισμένες επιδρομές που σκότωσαν αμάχους, αλλά κατηγόρησε τους Χούτι ότι αναμειγνύονται με τους άμαχους ή ότι τους χρησιμοποιούν σαν ανθρώπινες ασπίδες.

Ο πόλεμος στην Υεμένη, που ξέσπασε πριν από τρία χρόνια, είχε αποτέλεσμα τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και τουλάχιστον 54.000 να τραυματιστούν, εκ των οποίων πολλοί άμαχοι, και προκάλεσε τη «χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον κόσμο» όπως την αποκαλεί ο ΟΗΕ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα