Υεμένη: Εννέα άμαχοι νεκροί σε αεροπορική επιδρομή

Υεμένη: Εννέα άμαχοι νεκροί σε αεροπορική επιδρομή

Οκτώ γυναίκες και ένα παιδί σκοτώθηκαν από αεροπορικό βομβαρδισμό κοντά στη Σαναά

Αεροπορική επιδρομή που έγινε τη νύχτα της Τετάρτης με στόχο ένα σπίτι σε ζώνη, στην οποία δραστηριοποιούνται οι αντάρτες Χούτι κοντά στην πρωτεύουσα της Υεμένης, Σαναά, οδήγησε στον θάνατο οκτώ γυναικών και ενός παιδιού.

Από τον βομβαρδισμό τραυματίστηκαν επιπλέον δέκα γυναίκες.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από ιατρικές πηγές, στο σπίτι, το οποίο ανήκε στον τοπικό ηγέτη φυλής Μοχάμεντ αλ Νακάι, είχαν συγκεντρωθεί χθες το βράδυ αρκετοί άνθρωποι για να θρηνήσουν τον θάνατο μιας γυναίκας.

Τα θύματα διακομίσθηκαν σε νοσοκομεία της πρωτεύουσας μετά την επιδρομή, η οποία έγινε στην περιοχή Αρχάμπ, περίπου 40 χλμ βόρεια της Σαναά.

Οι αντάρτες Χούτι, οι οποίοι ελέγχουν τη Σαναά και ένα μεγάλο μέρος της βόρειας Υεμένης, επέρριψαν την ευθύνη για την επιδρομή στον αραβικό συνασπισμό δυνάμεων που δρα υπό την ηγεσία του Ριάντ στην Υεμένη.

Ο εκπρόσωπος του συνασπισμού δεν έχει μέχρι στιγμής σχολιάσει τις κατηγορίες αυτές.

Τον Οκτώβριο ο συνασπισμός αραβικών δυνάμεων υπό το Ριάντ είχε δεχθεί σφοδρές επικρίσεις για αεροπορική επιδρομή που πραγματοποίησε εναντίον αυτών που είχαν συγκεντρωθεί για μια κηδεία στην Σαναά, προκαλώντας τον θάνατο 140 ανθρώπων, σύμφωνα με υπολογισμό του ΟΗΕ.

Από τον Μάρτιο του 2015 που οι συμμαχικές δυνάμεις υπό την Σαουδική Αραβία άρχισαν την επέμβασή τους στην Υεμένη για να σταματήσουν την προέλαση των ανταρτών Χούτι, περισσότεροι από 7.400 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και περισσότεροι από 40.000 έχουν τραυματιστεί.

Την ίδια ώρα μια σοβαρή ανθρωπιστική κρίση πλήττει τη χώρα εξαιτίας του πολέμου που μαίνεται μεταξύ των σιιτών ανταρτών Χούτι, που υποστηρίζουν τον πρώην πρόεδρο Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, και των δυνάμεων που είναι προσκείμενες στον πρόεδρο Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι, ο οποίος υποστηρίζεται από τον αραβικό συνασπισμό δυνάμεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Υεμένη: Δεκάδες γυναικόπαιδα σκοτώθηκαν σε επιδρομή κατά των τζιχαντιστών

Πρώτος βομβαρδισμός επί Τραμπ με 16 αμάχους

ADVERTISING

SHARE: