Ύμνοι Σόιμπλε για Τσακαλώτο, μπηχτές για Τσίπρα

Ύμνοι Σόιμπλε για Τσακαλώτο, μπηχτές για Τσίπρα
Eurogroup finance Ministers meeting in Brussels, Belgium on Dec 5, 2016 Alexandros Michailidis / SOOC

Οι περίεργες δηλώσεις του γερμανού ΥΠΟΙΚ στο συνέδριο του Bloomberg, λίγες ώρες πριν το κρίσιμο Eurogroup για την Ελλάδα

Περίεργους ύμνους υπέρ του Ευκλείδη Τσακαλώτου εξαπέλυσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, από το βήμα του Συνεδρίου του Bloomberg, αφήνοντας την ίδια στιγμή μπηχτές για τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, είπε χαρακτηριστικά ότι ο κ. Τσακαλώτος “είναι ένας εξαιρετικός υπουργός Οικονομικών και ένας σκληρός διαπραγματευτής”, συμπληρώνοντας ότι “ο Έλληνας πρωθυπουργός τον εμπιστεύεται πολύ λίγο”.

Όλα αυτά λίγες ώρες πριν από το κρίσιμο Eurogroup για την Ελλάδα και ενώ κάλεσε ταυτόχρονα την ΕΚΤ να αλλάξει σύντομα την πολιτική της. Εξέπεμψε, ωστόσο, θετικά  μηνύματα όσον αφορά τις προοπτικές συμβιβασμού στο Eurogroup της Πέμπτης, σύμφωνα με την DW.

Μάλιστα, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η πρόταση που κατατέθηκε στο τελευταίο Eurogroup -η «πρόταση Σόιμπλε» όπως πέρασε σε πολλά ΜΜΕ- και η οποία απορρίφθηκε καταρχήν από την ελληνική πλευρά αποτελεί τον «πυρήνα» της συμφωνίας που κυοφορείται.

Αυτή προέκριναν άλλωστε στο διάστημα που μεσολάβησε έκτοτε υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι, ανάμεσά τους η ίδια η Κριστίν Λαγκάρντ αλλά και ο επικεφαλής του EuroWorkingGroup Τόμας Βίζερ. Το γεγονός ότι στο Λουξεμβούργο θα βρίσκεται και η ίδια η κ. Λαγκάρντ εκλαμβάνεται από αναλυτές ως σαφής ένδειξη ότι θα υπάρξει συμφωνία και δη προς την προαναφερθείσα κατεύθυνση.

ΠΑΣΟΚ: Σε λίγο ο Σόιμπλε θα διεκδικήσει λόγο και ρόλο και στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ

Το ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του και δια μέσω του εκπροσώπου Τύπου ανέφερε για τις δηλώσεις του Σόιμπλε: “Όταν πηγαίνεις στα Eurogroup χωρίς σχέδιο και στρατηγική, έχοντας προνομοθετήσει τα πάντα, χωρίς να έχεις εξασφαλίσει καμιά απολύτως δέσμευση, τότε είναι φυσικό να γίνεσαι ο αγαπημένος του κ. Σόιμπλε, που σε λίγο θα διεκδικήσει λόγο και ρόλο και στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας έχει ήδη οδηγήσει τη χώρα σε νέα πρωτοφανή ταπεινωτική ήττα και συνθηκολόγηση άνευ όρων”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα