Υπέκυψε ο παλαιστίνιος δημοσιογράφος που τραυματίστηκε χθες από πυρά Ισραηλινών

Υπέκυψε ο παλαιστίνιος δημοσιογράφος που τραυματίστηκε χθες από πυρά Ισραηλινών
Παλαιστίνιοι διαδηλωτές στη Λωρίδα της Γάζας AP

Συνολικά εννέα νεκροί τη Μεγάλη Παρασκευή στις νέες διαδηλώσεις κοντά στη Λωρίδα της Γάζας

Ένας παλαιστίνιος δημοσιογράφος που επλήγη χθες από πυρά ισραηλινών στρατιωτών κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων κοντά στη μεθόριο μεταξύ της Λωρίδας της Γάζας και του Ισραήλ υπέκυψε στα τραύματά του, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας στη Γάζα.

Ο Γιάσερ Μουρτάτζα εργαζόταν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ain Media, που εδρεύει στη Γάζα, σύμφωνα με το υπουργείο που πρόσθεσε ότι πέθανε ένας ακόμη Παλαιστίνιος που τραυματίστηκε χθες.

Οι θάνατοι αυτοί αυξάνουν σε 9 τον αριθμό των νεκρών Παλαιστινίων στα βίαια επεισόδια με τον ισραηλινό στρατό που σημειώθηκαν τη χθεσινή ημέρα της Παρασκευής.

Την Παρασκευή τουλάχιστον πέντε Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 400 τραυματίστηκαν από πυρά του ισραηλινού στρατού κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας και των συγκρούσεων που ξέσπασαν στα σύνορα του Ισραήλ με τη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στη Γάζα. Οι διαδηλώσεις ήρθαν μία εβδομάδα μετά τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν στην ίδια περιοχή.

Την 30η Μαρτίου, στο πλαίσιο μιας διαδήλωσης των Παλαιστινίων με αίτημα την επιστροφή των προσφύγων και τον τερματισμό του αποκλεισμού της Γάζας από το Ισραήλ, έχασαν τη ζωή τους 19 Παλαιστίνιοι και τραυματίστηκαν περίπου 1400. Επρόκειτο για τον βαρύτερο απολογισμό σε μια ημέρα μετά τον πόλεμο του 2014 μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα