Υπό δικαστική έρευνα ο Νικολά Σαρκοζί

default image

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας δεν αποκλείεται να οδηγηθεί σε δίκη για παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας, όπως ανακοίνωσε ο εισαγγελέας του Παρισιού

O πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί τέθηκε σήμερα υπό δικαστική έρευνα για την παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας στις προεδρικές εκλογές του 2012, ανακοίνωσε σήμερα ο εισαγγελέας του Παρισιού σε σχετικό δελτίο Τύπου.

Ο πρώην επικεφαλής του γαλλικού Κράτους (2007- 2012), που δεν κρύβει τις προθέσεις του να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την προεδρικές εκλογές του 2017, κατέθετε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας στο γραφείο του οικονομικού εισαγγελέα του Παρισιού προτού του κοινοποιηθεί ότι τελεί υπό δικαστική έρευνα για «πιθανή παράνομη χρηματοδότηση μιας προεκλογικής εκστρατείας υποψηφίου, οι δαπάνες της οποίας υπερέβησαν το νόμιμο όριο που προβλέπεται».

Ο 61χρονος Σαρκοζί κινδυνεύει να οδηγηθεί σε δίκη αν και απόφαση αυτή των αρχών δεν ισοδυναμεί αυτόματα με την απαγγελία κατηγοριών.

Εντούτοις οι εξελίξεις αυτές σημαίνουν ότι ο ηγέτης του κόμματος Οι Ρεπουμπλικάνοι ενδέχεται να εγκλωβιστεί σε πολύμηνες νομικές διαδικασίες που πιθανόν θα υψώσουν προσκόμματα στην πρόθεσή του να συμμετάσχει στις προκριματικές εκλογές του Νοεμβρίου στην κεντροδεξιά παράταξη ενόψει των προεδρικών εκλογών του επόμενου χρόνου.

Ο Νικολά Σαρκοζί «τέθηκε υπό το καθεστώς του επικουρούμενου μάρτυρα», ένα ενδιάμεσο καθεστώς μεταξύ του απλού μάρτυρα και του κατηγορούμενου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/Γαλλ.Πρακτ./Ρόιτερς

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα