Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην περίκλειστη Αμμόχωστο

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην περίκλειστη Αμμόχωστο

Υπό έλεγχο τέθηκε η τεραστίων διαστάσεων πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή Αγίου Μέμνονα, στην κατεχόμενη Αμμόχωστο

Υπό έλεγχο τέθηκε γύρω στις 20:00 η τεραστίων διαστάσεων πυρκαγιά που ξέσπασε στις 15.00στην περιοχή Αγίου Μέμνονα, στην κατεχόμενη Αμμόχωστο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα κατεχόμενα, στην περιοχή βρίσκονται δυνάμεις για κατάσβεση της πυρκαγιάς σε περίπτωση αναζωπύρωσής της. Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, αεροσκάφος πυρόσβεσης είχε φθάσει από την Τουρκία στις 19:30, ενώ δύο ελικόπτερα των Βρετανικών Βάσεων βοήθησαν επίσης στην πυρόσβεση.

Η πυρκαγιά είχε ξασπάσει μεταξύ της περιοχής που βρίσκεται η Εκκλησία του Αγίου Μέμνονα και λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, εξαπλώθηκε στην κλειστή πόλη της Αμμοχώστου. Οι φλόγες απείλησαν την περιοχή των ξενοδοχείων και, σύμφωνα με τις κατοχικές αρχές, είχαν δοθεί οδηγίες για δημιουργία ζωνών πυρόσβεσης που να οδηγούν την πυρκαγιά στη θάλασσα. Μέχρι το απόγευμα μεταδιδόταν ότι από την πυρκαγιά είχαν καεί ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση. Στο μεταξύ, οδηγίες να ζητήσουν βοήθεια και από την ΚΔ αν χρειαστεί, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έδωσε ο Μουσταφά Ακιντζί .‬

Η Κυπριακή Δημοκρατία προσφέρθηκε να βοηθήσει για κατάσβεση της πυρκαγιάς στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου, αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Εξάλλου, ο εκπρόσωπος της λεγόμενης προεδρίας Baris Burcu ανέφερε ότι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης επικοινώνησε δύο φορές μαζί του, τη μια φορά για να τον ενημερώσει ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι έτοιμη να προσφέρει βοήθεια, και την άλλη για να τον ρωτήσει πώς είναι η κατάσταση. Zήτησαν βοήθεια από τους Βρετανούς

Μιλώντας στο SigmaLive, ο Εκπρόσωπος Τύπου των Βρετανικών Βάσεων, Shawn Tally, ανέφερε ότι κατόπιν αιτήματος του «Βορρά», η Ύπατη Αρμοστεία σε συνεννόηση με τις Βρετανικές Βάσεις, απέστειλαν δύο ελικόπτερα τύπου Griffin, καθώς επίσης και δύο πυροσβεστικά οχήματα τα οποία θα συμβάλουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Τα ελικόπτερα βοήθησαν φέροντας κάδους νερού, ενώ τα οχήματα στάλθηκαν από τη βάση του Αγίου Νικολάου.

Από πλευράς της η πυροσβεστική Υπηρεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας, βρισκόταν σε αναμονή στη νεκρή ζώνη με δύο πυροσβεστικά οχήματα, τα οποία ωστόσο δεν συμμετείχαν τελικά στην κατάσβεση, καθώς δεν τους έχει επιτραπεί από τις κατοχικές αρχές.

Μιλώντας στο SigmaLive, ο Δήμαρχος Αμμοχώστου, Αλέξης Γαλανός, χαρακτήρισε πολύ περίεργο το γεγονός ότι ξέσπασε πυρκαγιά σε μια περίκλειστη περιοχή στην οποία δεν υπάρχει καν ηλεκτρικό ρεύμα. Πρέπει άμεσα είπε να ζητήσουμε όπως επιτραπεί στις Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας σπεύσουν για να σώσουν ότι σώζεται από την περίκλειστη πόλη.

Στο οδόφραγμα της Δερύνειας, είχε μαζευτεί πλήθος κόσμου, παρακολουθώντας με αγωνία την εξέλιξη της πυρκαγιάς.

πηγή: sigmalive

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κύπρος: Μεγάλη πυρκαγιά σε εγκαταλελειμμένη περιοχή της Αμμόχωστου

SHARE: