Υπόθεση Σκριπάλ: Πιθανόν να δηλητηριάστηκε μέσω του εξαερισμού του αυτοκινήτου του

Υπόθεση Σκριπάλ: Πιθανόν να δηλητηριάστηκε μέσω του εξαερισμού του αυτοκινήτου του
Ο Σεργκέι Σκριπάλ σε παλαιότερη φωτογραφία από δικαστήριο στη Μόσχα AP Photo/Misha Japaridze

Σύμφωνα με το αμερικανικό ABC στην νευροπαραλυτική ουσία έχουν εκτεθεί άλλοι 38 άνθρωποι στο Σάλσμπερι

Ένα νέο πιθανό σενάριο για την απόπειρα δολοφονίας του ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέϊ Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια, κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες.

Σύμφωνα με πηγές απ’ τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες που επικαλείται το ABC είναι πολύ πιθανό πατέρας και κόρη να εκτέθηκαν στην δηλητηριώδη ουσία μέσω του συστήματος εξαερισμού του αυτοκινήτου του.

Όπως μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο οι αξιωματούχοι «έχουν πιο καθαρή εικόνα τώρα για το πώς έγινε η επίθεση». Συγκεκριμένα, κάνουν λόγο για τον νευροτοξικό παράγοντα Νοβιτσόκ που τοποθετήθηκε σε μορφή σκόνης και κυκλοφόρησε μέσω του συστήματος εξαερισμού στο αυτοκίνητο, μάρκας BMW, του Σκριπάλ.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν στο ABC ότι άλλοι 38 άνθρωποι στο Σάλσμπερι έχουν επηρεαστεί απ’ την νευροπαραλυτική ουσία και εκτιμάται ότι οι ασθένειες περισσότερων κατοίκων της περιοχής θα συσχετιστούν με την έκθεση στο Νοβιτσόκ. «Πρόκειται για μια ουσία του Ψυχρού Πολέμου, κάτι που ισχυρίζονται ότι δεν έχουν», δήλωσε ένας αξιωματούχος για τη Ρωσία.

Την Παρασκευή είχε κυκλοφορήσει ένα δημοσίευμα της Telegraph σύμφωνα με το οποίο οι δράστες είχαν τοποθετήσει τη νευροπαραλυτική ουσία στη βαλίτσα της κόρης του Σκριπάλ, προτού αναχωρήσει  από Μόσχα για Βρετανία,

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα