Υπόθεση Στρος Καν: Αθώος για την κατηγορία της μαστροπείας. Απλός πελάτης, λέει το δικαστήριο

default image

Τι αποφάσισε γαλλικό δικαστήριο για την κατηγορία της μαστροπείας σε βάρος του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν

Αθώος για την κατηγορία της μαστροπείας και εμπλοκής σε οργανωμένο δίκτυο πορνείας κρίθηκε ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, από το ποινικό Δικαστήριο της Λιλ.

Το δικαστήριο αθώωσε και τον έτερο κατηγορούμενο στην ίδια υπόθεση, τον “Ντοντό Νταβατζή”, ιδιοκτήτη οίκου ανοχής, που έχει στο ενεργητικό του καταδίκες και έχει εκτίσει δύο φορές ποινή φυλάκισης για μαστροπεία.

Πριν μερικούς μήνες, την “ξεκάθαρη και απλή” αθώωση του Στρος-Καν από την κατηγορία της μαστροπείας και την ενδεχόμενη εμπλοκή του σε ένα οργανωμένο δίκτυο πορνείας, είχε ζητήσει ο εισαγγελέας του δικαστηρίου.

“Σταθμίζοντας όλα τα στοιχεία υπέρ και εις βάρος του κατηγορουμένου, θεωρώ ότι ούτε τα στοιχεία που προέκυψαν από την προανάκριση ούτε από τις καταθέσεις δεν επέτρεψαν να τεκμηριωθεί η ενοχή του κ. Στρος-Καν”, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Μιλώντας τότε στο δικαστήριο, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η “κακή φήμη” του επικρατέστερου για τις προεδρικές εκλογές του 2012 “δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποτελεί τεκμήριο ενοχής. Ένας ισχυρός άνδρας, είναι απαραίτητα ένοχος;”

Ο Ντομινίκ Στρος-Καν δεν αποδέχθηκε ποτέ ότι γνώριζε πως συμμετείχαν ιερόδουλες στις ερωτικές βραδιές στις οποίες κι εκείνος έπαιρνε μέρος.

Η απόφαση αυτή έρχεται τέσσερα χρόνια μετά την καταγγελία εις βάρος του Στρος-Καν για σεξουαλική επίθεση που διατύπωσε μία καμαριέρα σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης και η οποία ουσιαστικά τερμάτισε τις φιλοδοξίες του πρώην ισχυρού άνδρα να γίνει ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα