Ζάεφ: Τεχνικές λεπτομέρειες εκκρεμούν για τη συμφωνία

Ζάεφ: Τεχνικές λεπτομέρειες εκκρεμούν για τη συμφωνία
Ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ AP

Νέες δηλώσεις του πρωθυπουργού της πΓΔΜ για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την ελληνική πλευρά. Εμφανίζεται αισιόδοξος για λύση, θέτοντας ως ορόσημο τον Ιούνιο και προαναγγέλλοντας, πως το τηλεφώνημα με τον Έλληνα πρωθυπουργό θα γίνει, όταν "επιλυθούν οι τεχνικές λεπτομέρειες".

Νέες δηλώσεις σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ έκανε ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας Ζόραν Ζάεφ, στο περιθώριο εγκαινίων αυτοκινητοδρόμου στα Σκόπια, λέγοντας πως δεν έχει επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Αλέξη Τσίπρα καθώς όπως είπε υπάρχουν ορισμένα τεχνικά θέματα που πρέπει πρώτα να επιλυθούν.

“Γνωρίζετε από την αρχή ότι είμαι αισιόδοξος και δεν παρουσιάζω λεπτομέρειες. Πιστεύω ότι μπορούμε να φτάσουμε σε μια λύση και το τηλεφώνημα θα πραγματοποιηθεί, όταν επιλυθούν οι τεχνικές λεπτομέρειες. Θεωρώ ότι θα πετύχουμε μια συμφωνία την οποία και θα ανακοινώσουμε δημόσια, ώστε να προλάβουμε το ορόσημο του Ιουνίου, οπότε θα ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ”, ανέφερε, προσθέτοντας ότι μόλις επιτευχθεί “η συμφωνία αυτή θα υπογραφεί στις Πρέσπες”.

Ο κ. Ζάεφ συμπλήρωσε, πως πρέπει όποια συμφωνία επιτευχθεί, πρέπει να εξηγηθεί στους πολίτες των δύο χωρών, αλλά και στην αντιπολίτευση, ώστε όχι μόνο να λυθεί ένα ζήτημα, αλλά να αποτελέσει εργαλείο φιλίας των δύο λαών.

Πάντως, απέφυγε να σχολιάσει τις αναφορές των ελληνικών ΜΜΕ που ανέφεραν πως επικρατέστερο όνομα είναι το “Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα