Ζημιές δισεκατομμυρίων στην Ιαπωνία

default image

Στα 16,9 τρισ. γεν το κόστος των ζημιών στην Ιαπωνία. Αναγκαστική προσγείωση μη επανδρωμένου αεροσκάφους σε έναν αντιδραστήρα του πυρηνικού εργοστασίου

Ένα μικρό μη επανδρωμένο αεροσκάφος που θα μετρούσε το επίπεδο ραδιενέργειας πάνω από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση σε έναν από τους αντιδραστήρες, ανακοίνωσε η εταιρία που διαχειρίζεται το εργοστάσιο.

Η Tepco διευκρίνισε πως το αεροσκάφος, ένα T-Hawk της αμερικανικής εταιρίας Honeywell δεν υπέστη ζημιές.

“Ξέφυγε από τον έλεγχο και προσγειώθηκε πάνω στην οροφή του κτιρίου του αντιδραστήρα Νο 2”, επισήμανε η Tepco και πρόσθεσε πως δεν προκλήθηκε πυρκαγιά ούτε βγαίνουν καπνοί από το κτίριο.

Στα 16,9 τρισεκατομμύρα γεν οι ζημιές από το σεισμό και το τσουνάμι

Στα 16,9 τρισεκατομμύρια γεν (209,8 δισεκατομμύρια δολάρια) υπολογίζεται το κόστος των ζημιών σε κτίρια, δρόμους και λιμάνια από τον ισχυρό σεισμό και το τσουνάμι που έπληξαν την 11η Μαρτίου τη βορειοανατολική Ιαπωνία, ανακοίνωσε σήμερα η ιαπωνική κυβέρνηση.

Οι ζημιές σε σπίτια και εργοστάσια υπολογίζονται περίπου στα 10,4 τρισεκατομμύρια γεν. Η καταστροφή κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 15.482 άνθρωποι ενώ 7.427 είναι αγνοούμενοι, κατέστρεψε περισσότερα από 100.000 σπίτια και προκάλεσε ζημιές σε 400.000.

Οι ζημιές σε καλλιέργειες, δάση και εγκαταστάσεις ιχθυοκαλλιέργειας υπολογίζονται στα 1,9 τρισεκατομμύρια γεν, ενώ για την αποκατάσταση των ζημιών σε υποδομές για παροχές όπως το νερό και το φυσικό αέριο εκτιμάται στα 1,3 τρισεκατομμύρια γεν. Οι ζημιές σε κυβερνητικά κτίρια υπολογίζονται στα 1,1 τρισεκατομμύρια γεν.

Στις εκτιμήσεις αυτές που βασίζονται σε στοιχεία από υπουργεία και από πληγείσες επαρχίες, δε συνυπολογίζονται οι επιπτώσεις της πυρηνικής κρίσης στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα