Ζιμπάμπουε: Αύριο συνεδριάζει το ZANU-PF για την καθαίρεση του Μουγκάμπε

Ζιμπάμπουε: Αύριο συνεδριάζει το ZANU-PF για την καθαίρεση του Μουγκάμπε
Zimbabwean President Robert Mugabe introduces his cabinet minister during his meeting with South African President Jacob Zuma at the Presidential Guesthouse in Pretoria, South Africa, Tuesday, Oct. 3, 2017. (AP Photo/Themba Hadebe) AP

Η κεντρική επιτροπή σχεδιάζει να αποκαταστήσει τον αντιπρόεδρο Έμερσον Μνανγκάγκουα που αποπέμφθηκε πριν από 15 ημέρες

Η κεντρική επιτροπή του κυβερνώντος κόμματος της Ζιμπάμπουε ZANU-PF θα συνεδριάσει εκτάκτως αύριο το πρωί προκειμένου να αποπέμψει από την ηγεσία του τον 93χρονο πρόεδρο Ρόμπερτ Μουγκάμπε.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στο κόμμα, η συνεδρίαση αυτή είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 10.30, τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας). Η κεντρική επιτροπή σχεδιάζει να αποκαταστήσει τον αντιπρόεδρο Έμερσον Μνανγκάγκουα που αποπέμφθηκε πριν από 15 ημέρες ενώ ταυτόχρονα θα καθαιρέσει την Γκρέις Μουγκάμπε, τη σύζυγο του προέδρου, από την ηγεσία του τμήματος γυναικών του κόμματος.

Στη Χαράρε, το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί από το πρωί για να γιορτάσει το τέλος της εποχής του Μουγκάμπε, ξέσπασε σε αποδοκιμασίες βλέποντας την αυτοκινητοπομπή του προέδρου να αποχωρεί από την προεδρική κατοικία. Μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας που μίλησε στο πρακτορείο Reuters είπε ότι ο πρόεδρος δεν βρισκόταν στο όχημα με το οποίο μετακινείται συνήθως.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα