Ζιμπάμπουε: Καθαιρείται ο Μουγκάμπε

Ζιμπάμπουε: Καθαιρείται ο Μουγκάμπε
Zimbabwean President Robert Mugabe introduces his cabinet minister during his meeting with South African President Jacob Zuma at the Presidential Guesthouse in Pretoria, South Africa, Tuesday, Oct. 3, 2017. (AP Photo/Themba Hadebe) AP

Πηγές αναφέρουν ότι κατά την έκτακτη συνεδρίασή του σήμερα το κυβερνών κόμμα αποφάσισε την απομάκρυνση του Μουγκάμπε από την ηγεσία του

Ο πρόεδρος της Ζιμπάμπουε Ρόμπερτ Μουγκάμπε εκδιώχθηκε σήμερα από την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος ZANU-PF και αντικαταστάθηκε από τον Έμερσον Μνανγκάγκουα, τον αντιπρόεδρό του τον οποίο απέπεμψε αυτό τον μήνα, δήλωσαν στο πρακτορείο Ρόιτερς πηγές από την ειδική σύνοδο του ZANU-PF. Επίσης του έδωσαν διορία μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας προκειμένου να παραιτηθεί απ’ το αξίωμα του προέδρου της χώρας.

«Εκδιώχθηκε», δήλωσε ένας από τους αντιπροσώπους του κόμματος στο Ρόιτερς. «Ο Μνανγκάγκουα είναι ο νέος ηγέτης μας.» Άλλοι τρεις αντιπρόσωποι επιβεβαίωσαν την απομάκρυνση του Μουγκάμπε.

Την πληροφορία για την αντικατάσταση του Μουγκάμπε από τον Μνανγκάγκουα στην ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος επιβεβαίωσε και ο ηγέτης των βετεράνων πολέμου της Ζιμπάμπουε.

Εξάλλου, κομματική πηγή δήλωσε στο πρακτορείο πως το ZANU-PF αποφάσισε επίσης την απομάκρυνση της Γκρέις Μουγκάμπε από το κόμμα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα