Ζωντανά η “απολογία” του mr. Facebook – Αυτή την ώρα ο Ζάκεμπεργκ στο Κογκρέσο

Διαβάζεται σε 2'
Ζωντανά η “απολογία” του mr. Facebook – Αυτή την ώρα ο Ζάκεμπεργκ στο Κογκρέσο
Ο CEO του Facebook, Mark Zuckerberg καταφθάνει στο Κογκρέσο προκειμένου να καταθέσει ενώπιον επιτροπής για το σκάνδαλο των υποκλοπών AP

Τα φώτα όλου του κόσμου είναι στραμμένα αυτή την ώρα στο Κογκρέσο και τον Μακρ Ζάκεμπεργκ. Δείτε ζωντανά την κατάθεση του mr. Facebook – Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις από τη live blogging πλατφόρμα του News 24/7

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ καταθέτει αυτή την ώρα ενώπιον τριών κοινοβουλευτικών επιτροπών προκειμένου να εξηγήσει πώς τα προσωπικά δεδομένα 87 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook έφτασαν στα χέρια της εταιρείας Cambridge Analytica.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ερωτηθεί για τις διαφημίσεις και τις αναρτήσεις Ρώσων στον ιστότοπο στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2016, σε μια, όπως καταγγέλλουν οι αμερικανικές αρχές, απόπειρα επηρεασμού των ψηφοφόρων υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ.

Το Κογκρέσο σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, αναμένεται να προχωρήσει στην υιοθέτηση αυστηρού νομοθετικού πλαισίου για τη ρύθμιση των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης. Αναμένοντας αυτή την κίνηση, η εταιρεία έχει ήδη ανακοινώσει ότι τάσσεται υπέρ της υιοθέτησης νέας νομοθεσίας η οποία θα υποχρεώνει τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης να αποκαλύπτουν ποιοι βρίσκονται πίσω από πολιτικές διαφημίσεις, όπως το πράττουν ήδη οι τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί.

Ωστόσο αυστηρότερη ρύθμιση του τρόπου με τον οποίο το Facebook χρησιμοποιεί τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών του ενδέχεται να επηρεάσει την ικανότητά του να προσελκύσει διαφημιστικά κέρδη, που αποτελούν τα βασικά του έσοδα.

Δείτε ζωντανά:

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση – δεν χρειάζεται refresh



Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα