6+1 προτάσεις για να μη μείνεις μέσα αυτήν την εβδομάδα

6+1 προτάσεις για να μη μείνεις μέσα αυτήν την εβδομάδα

Από θέατρο και μουσική μέχρι φαγητό και ενδιαφέρουσες εκθέσεις, υπάρχουν λόγοι εκεί έξω να μη μείνεις μέσα. Μην τους αγνοείς.

Εβδομάδα με τριήμερο δεν είναι μία συνηθισμένη εβδομάδα. Γι αυτό και δεν πρέπει να μας παίρνει από κάτω. Τουναντίον. Πρέπει να κάνουμε οτιδήποτε περνάει από το χέρι μας έτσι ώστε να βγάλουμε αυτήν την εβδομάδα όσο το δυνατόν πιο μακριά από τον καναπέ μας.

Οι προτάσεις για να συμβεί αυτό είναι πολλές, διαφορετικές και (θέλουμε να πιστεύουμε ότι) ανταποκρίνονται σε όλα τα γούστα. Γι αυτό, σκρόλαρε!

Καθαρά Δευτέρα 19/02 στο λούνα παρκ

 

Τα Αηδονάκια ολοκληρώνουν το σερί των αποκριάτικων πάρτι των τελευταίων τριών Σαββατοκύριακων με ένα μεγάλο event-επίλογο των φετινών αποκριών. Τι θα βρεις εκεί; Mascot Bob-Dora και dj party από τις 11πμ μέχρι τις 2μμ και face painting που θα λειτουργεί από τις 11πμ μέχρι τις 7μμ.

Η είσοδος στο χώρο είναι ελεύθερη.

Τρίτη 20/02 στο ιταλικό new entry του Κολωνακίου

Η επιστροφή στη δουλειά μετά από τριήμερο και δη αυτό της Καθαράς Δευτέρας, είναι δύσκολη. Γι αυτό πρέπει να συνδυαστεί με ένα after work κρασάκι και μία ποικιλία τυριών από την Ιταλία (για όσους δεν σκοπεύουν να τηρήσουν τις 40 ημέρες της νηστείας). Το Brunello, είναι ένα το καινούριο wine bar και bistro απόκτημα του κέντρου, το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στην πλατεία Κολωνακίου. Το περιβάλλον του αποπνέει την ιταλική φινέτσα ενώ οι ιδιαίτερες ετικέτες κρασιού του υπόσχονται να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό δοκιμαστή. Α! έχει και έναν εξαιρετικό μικρό κατάλογο μενού φτιαγμένο από τον chef Μιχάλη Νουρλόγλου.

Brunello, Λουκιανού 21Β, Κολωνάκι

Τετάρτη 21/02 ένας XENOS στη Στέγη

Η πολυαναμενόμενη παγκόσμια επίσημη πρώτη του νέου έργου του Άκραμ Καν, XENOS, ξεκινάει σήμερα στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Από τις 21 έως και τις 27 Φεβρουαρίου (εκτός από τις 24/02) ο διεθνούς φήμης χορευτής μαζί με πέντε μουσικής θα ανέβει στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης και θα μας ταξιδέψει στο υπέροχο σύμπαν του.

Οι εμφανίσεις του έχουν ήδη γίνει sold out, παρόλα αυτά, αξίζει μία προσπάθεια σε περίπτωση ακύρωσης.

Στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών στις 20.30

Πέμπτη 22/02 στο Φεγγίτη του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη

Το πολυβραβευμένο έργο του Βρετανού Sir Dave Hare, Φεγγίτης, έκανε πρεμιέρα την περασμένη εβδομάδα στο Θέατρο Εμπορικόν σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη. Ο πάντοτε μοναδικός Δημήτρης Καταλειφός και η έκπληξη της νέας γενιάς ηθοποιών, Λουκία Μιχαλοπούλου πρωταγωνιστούν σε ένα έργο που πραγματεύεται τον έρωτα, την πολιτική, την επιστροφή σε μία σχέση.

 

Στο Θέατρο Εμπορικόν, στις 21.00

Τζαζ Παρασκευή 23/02 και Half Note

Από σήμερα μέχρι και τις 26 Φεβρουαρίου, στο Half Note θα εμφανίζονται δύο αυθεντικοί jazz masters. Ο θρυλικός ντράμερ Alvin Queen με το κουαρτέτο του συναντά το σαξοφωνίστα Scott Hamilton. Το αποτέλεσμα για τους φίλους της τζαζ μουσικής είναι μοναδικό και άχαστο.

Στο Half Note στις 22.30

Σάββατο 24/02 με Νιόνιο

Ο Σιδερόγιαννος του Διονύση Σαββόπουλο πηγαίνει προς Γκάζι μεριά. Για έξι μόνο παραστάσεις, το παραμύθι των Αδερφών Γκριμ εξιστορείται στο ελληνικό κοινό μέσα από το στόμα του μεγάλου Έλληνα παραμυθά και είναι κατάλληλο για μικρούς και μεγάλους.

Στο Gazarte στις 18.00

Κυριακή 25/02 στο Δαναό για το Διεθνές Φεστιβάλ Παιδικού και Νεανικού Κινηματογράφου Αθηνών

Το Φεστιβάλ CineDoc Kids είναι και πάλι στο Δαναό και περιμένει όλους εμάς να το παρακολουθήσουμε και να το στηρίξουμε. Η πρόταση του Φεστιβάλ για την Κυριακή είναι το ‘Δωμάτιο 213’ μία ταινία τρόμου για παιδιά. στο βιβλίο της φημισμένης συγγραφέως παιδικών βιβλίων Ingelin Angerborn, παρακολουθεί την περιπέτεια τριών κοριτσιών σε μια παιδική κατασκήνωση όπου (ίσως) κυκλοφορούν φαντάσματα.

Η παρουσίαση των ταινιών γίνεται από την παιδική κριτική επιτροπή CineDoc Kids που στο τέλος του Φεστιβάλ θα βραβεύσει την καλύτερη ταινία.

Στο Δαναό στις 15.30

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα