Χώρισες τη σχέση σου; Θα πληρώσεις!

Χώρισες τη σχέση σου; Θα πληρώσεις!

Το νέο trend στην Κίνα θέλει όποιον λέει το "χωρίζουμε", ακόμα και σε σχέση, να πληρώνει αποζημίωση. Δείτε πώς βγαίνει το ποσό.

Στις αρχές του μήνα, η αστυνομία στην πόλη Hangzhou, ανατολικά της Κίνας, δέχθηκαν ένα τηλεφώνημα για μια ύποπτη βαλίτσα που κάποιος είχε αφήσει σε μπαρ και είχε εξαφανιστεί.

Οι αρχές πήγαν στο σημείο (μαζί με πυροτεχνουργούς) και τελικά διαπίστωσαν πως η τσάντα είχε 265.000 ευρώ. Ποσό που το λες και από αυτά που αλλάζουν ζωές. Κατάφεραν να εντοπίσουν τον ιδιοκτήτη. Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, ο άνδρας αυτός είχε κανονίσει να συναντήσει την πρώην κοπέλα του, στο εν λόγω μπαρ. Και τι ήθελε τα λεφτά; Ήταν αποζημίωση για το χωρισμό! Αυτό λοιπόν, είναι το νέο trend στη χώρα. Καλό;

Global Times

Όπως έγραψαν οι Global Times, η γυναίκα δεν δέχθηκε τα χρήματα “γιατί έλειπαν κάποιες χιλιάδες και του είπα να τα κρατήσει. Δεν ήξερα πως έφυγε χωρίς τη βαλίτσα”.

Πώς προκύπτει το ποσό της αποζημίωσης

Όπως εξηγούν οι πρωταγωνιστές της ιστορίας, αυτός που πληρώνει είναι όποιος λέει το “χωρίζουμε”. Το ποσό υπολογίζεται από τα χρήματα που ‘χει δαπανήσει το άλλο μισό της σχέσης, σε φαγητά, ποτά, δώρα και διακοπές, συν την προσπάθεια και το χρόνο που ‘χει επενδύσει στη σχέση. Όταν βγαίνει η σούμα και ετοιμάζεται η βαλίτσα, δεν χρειάζεται να υπάρξει συνάντηση για να τακτοποιηθεί η οφειλή. Ορίζεις ένα μέρος και γίνεται η παράδοση. Το BBC που έκανε το σχετικό ρεπορτάζ, τονίζει ότι συνήθως αυτό το -ας πούμε- τέλος, το πληρώνουν άνδρες. Είτε από ενοχές, είτε για να ηρεμήσουν την κοπέλα που ‘χουν χωρίσει και για κάποιο λόγο πίστευε πως είχε βρει το άλλο της μισό.

Τα παρατράγουδα

Τον περασμένο Απρίλιο, μια γυναίκα έστειλε στον πρώην της έναν πλήρη κατάλογο με κάθε ένα από τα εστιατόρια που είχαν επισκεφτεί, κατά τη διάρκεια της σχέσης τους και τα ποσά που είχε ξοδέψει εκείνος για εκείνη, καταλήγοντας στο ότι ήθελε να τον αποπληρώσει!

Κάποιους μήνες νωρίτερα, στην πόλη Ningbo ένας άνδρας απαίτησε αποζημίωση από την κοπέλα που τον παράτησε, όταν έχασε τα μαλλιά του. Κάτσε. Σου ‘χω και κάτι πιο εξωφρενικό: τον Νοέμβριο του 2014 ένας άνδρας που ζούσε στην περιφέρεια Sichuan απαίτησε αποζημίωση από την κοπέλα του, αφότου ανακάλυψε πως έβγαινε και με άλλους. Σημείωση: ήταν και οι δύο παντρεμένοι με άλλους και η σχέση τους είχε διάρκεια πέντε χρόνια. Στην αποζημίωση ο εν λόγω έβαλε τα χρήματα που είχε ξοδέψει για να αγοράσει η… άλλη ρούχα. Αφότου εκείνη αρνήθηκε να τον αποζημιώσει, πολλάκις, εκείνος πήγε σπίτι της και έριξε οξύ στην οικογένεια της. Φυσικά συνελήφθη και καταδικάστηκε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα